Asgari Ücret Tespit Komisyonu Yarın İlk Toplantısını Yapacak

image_657590e886cea_zI3U9z
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hükümet, İşçi ve İşveren Tarafları Bir Araya Geliyor

Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret belirleme süreci başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın yapacağı ilk toplantıyla çalışmalarına start verecek. Saat 14.00’te gerçekleşecek toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilecek. Hükümet, işçi ve işveren betfinal temsilcileriyle bir araya gelerek yol haritasını belirleyecek ve yapılan çalışmaları paylaşacak.

Toplantılar Aralık Ayı Boyunca Sürecek

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantıları aralık ayı boyunca devam edecek. İkinci toplantı Türk-İş’te, üçüncü toplantı ise TİSK’te gerçekleştirilecek. Son toplantı ise Çalışma Bakanlığı’nda yapılacak ve yeni yılda geçerli olacak asgari ücret açıklanacak.

Asgari Ücret Ne Zaman Belli Olacak?

Asgari ücretin belirlenmesi, komisyon kararlarıyla gerçekleşecek. Enflasyon, geçinme endeksleri ve genel ücret seviyeleri  betfinal giriş dikkate alınarak asgari ücret belirlenecek. Yeni asgari ücret en geç 31 Aralık tarihine kadar netleşmiş olacak.

Temmuz ayındaki ara zamda asgari ücrete yüzde 34 oranında bir artış yapılmış ve net ücret 11.402 lira seviyesine çıkmıştı. Yapılacak zam, diğer ücretler üzerinde de etkili olacak.

Bu Yazıya Tepki Ver