Aşı Neden Koldan Yapılır?

Aşı Neden Koldan Yapılır?
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’den gelen CoronaVac’ın Türkiye’de kullanılmaya başlamasının ardından aşının neden koldan yapıldığı araştırılmaya başlandı.  Aşı neden koldan yapılır? Koronavirüs aşısı hangi koldan yapılır?

AŞI NEDEN KOLDAN YAPILIR?

Aşılar neden koldan yapılır? Çin’den gelen CoronaVac’ın Türkiye’de kullanılmaya başlamasının ardından aşının neden koldan yapıldığı araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar, aşı randevusu alarak Türkiye’nin 81 ilinde aşı olabilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın basın toplantısındaki açıklamalarının ardından Çin’in koronavirüs aşısı CoronaVac için acil kullanım onayı verildi.

AŞILAR HANGİ KOLDAN YAPILIR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca canlı yayında aşı oldu. Koca’nın koronavirüs aşısı olmasından sonra tüm Türkiye’de aşılamaya geçilecek. 81 ilde başlayacak program sonrası kısa sürede milyonlarca kişinin aşılanması hedefleniyor. Koca ve diğer Bilim Kurulu üyeleri, basın toplantısının ardından canlı yayında sol kollarından koronavirüs aşısı oldular. 

Koca, aşı olduktan sonra ‘Aşılama programının milletimize hayır getirmesini umuyorum. Bugün aşının dünyada başlamasıyla birlikte bu ışığı görmüştük birlikte. Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağına inanıyorum. Milletimize, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Herkesin de mutlaka aşı olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Bu hastalıktan korunmanın en büyük yollarından biri aşı. Aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor’ açıklamasında bulundu.

İLİşKİLİ HABERLER Fahrettin Koca'dan Yerli Aşı Açıklaması

Fahrettin Koca’dan Yerli Aşı Açıklaması

Fahrettin Koca'dan SMA Hastalığı Açıklaması

Fahrettin Koca’dan SMA Hastalığı Açıklaması

Türkiye Kıbrıs'a, 20 Bin Doz Aşı Yollandı

Türkiye Kıbrıs’a, 20 Bin Doz Aşı Yollandı

'Herkesten Önce' Aşılanan İsrail'de Vakalar Arttı!

‘Herkesten Önce’ Aşılanan İsrail’de Vakalar Arttı!

İLİşKİLİ GALERİLER Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Yurt Dışı Dönüşlerinde 14 Gün Kuralını Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Yurt Dışı Dönüşlerinde 14 Gün Kuralını Açıkladı

Yeni Haber! İşte Hafta Sonu Kısıtlamasından Muaf Olacaklar!

Yeni Haber! İşte Hafta Sonu Kısıtlamasından Muaf Olacaklar!

Bu Yazıya Tepki Ver