Aşık Olma Korkusu – Filofobi Nedir?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aşk pek çok insan için bir mucize olarak görülse de bazı insanlar için fobi boyutunda bir korkudur. Âşık olma korkusu olarak bilinen filofobi inşaların içinde yaşamış olduğu bazı duygular olsa bile duygusal bir bağ kurmayı önleyen bir durumdur.

Filofobi aslında geçmişte yaşanan travmatik deneyimlere bağlı olarak ortaya çıkan bir durumdur. Daha önce boşanma yaşamış veya aldatılmış olan insanların çoğu bu fobiyi yaşamaktadır. Veya çocukluk dönemlerinde ebeveynlerde görülen yanlış ve olumsuz ilişki durumları insanlarda ileri yaşlarda âşık olma korkusu olarak ortaya çıkabilmektedir.

En Sık Karşılaşılan Diğer Fobiler

Fobiler korkuların çok ileri halidir. Her insanın korkuları varken her insanda fobi yoktur. İnsanlar her türlü durum veya nesneyi fobi yapabilirler. Aslında bu konuda bir sınır yoktur. Ancak sıklıkla karşılaşılan bazı fobiler vardır.

Klostrofobi kapalı yerde kalma korkusudur. Bu korkuyu yaşayan insanlar asansöre binemezler, kilitli bir odada tek başına kalamazlar, mağara ve tünele giremezler, dar alanlarda duramazlar ve tüm bu durumlar onların gündelik yaşamlarını önemli ölçüde etkilemektedir.

Kapalı yerde kalma korkusunun yanında açık alanlarda kalma korkusu yaşayan insanlarda vardır.  Agorafobi olarak bilinen bu durum kalabalık ve açık alanlarda insanların yoğun derece sinirlilik ve endişe yaşamasına neden olmaktadır.

Ve Ölüm korkusu kimi insanda kaygı boyutunda kimi insanda ise fobi haline gelmiş en önemli korkulardan birisidir.

Bu Yazıya Tepki Ver