Asker uğurlamasındaki şehir halkı magandaları İstanbul’un altını üzerine getirdi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da asker uğurlamak için bu defa Sarıyer, Maltepe, Ümraniye ve Şile otoyolunda ortaya çıkan büyük kasaba magandaları, tekrar dehşet saçtı. Asker eğlencesi adı aşağı ilk olarak geçtiğimiz 27 Ekim Pazar günü akşam saatlerinde Maltepe Gülsuyu’nda toplanan bir grup, cadde arasında yüksek sesli müzikler açarak meşaleler yaktı. Gruptan bazıları ardından binaların arasında havai fişekler fırlatarak ortalığı dumana boğdu. Şahıslardan birinin elinde fırlattığı havai fişek yerde patlayınca sözde eğlenceye katılanlar büyük panik yaşadı. Panik yaşayarak kaçanların arasındaki küçük bir kız ise uyarı çekti. Tehlikeyi kendilerinin de yaşamasına rağmen eylemlerini sürdüren gruptan biri, eline tabanca alarak defalarca havaya ateş açtı.

YOL KESİP ‘DRİFT’ YAPTILAR

Grup ardındaki motosikletlerine ve otomobillerine binerek konvoy halinde yola çıktı. Dörtlü sinyalleri yakan ve kornalara basarak şamata çıkartan grup Maltepe sahil yolunda bir süre gittikten sonradan otomobilli bir maganda yolu trafiğe kesti. Saniyelerce “drift” diye tabir edilen yanlama hareketi yapan maganda arkasından yoluna devam etti. Arkasından gruptaki bir motosikletli fırsattan istifade patinaj çekerek ortalığı dumana boğdu. Yol ortasında asker arkadaşlarını kucaktan kucağa atan magandalar mega kentte az kalsın terör estirdi.

DUMANDAN GÖZ GÖZÜ GÖRMEDİ

Ümraniye’de geçtiğimiz 16 Kasım Cumartesi günü kaydedilen görüntülerde de yine asker uğurlamak için araçlarla trafiğe meydana çıkan magandalar, tek tekerlek üzerinde gittikten sonradan Şile otoyolu üzerindeki bir daha alçak geçitte durdu. Yolu trafiğe kesen magandalar, asker arkadaşlarını havaya fırlattıktan sonra motosikletle dakikalarca patinaj çekti. Mega kentin altını üzerine getiren magandaların iddiaya göre eğlencesinden dumandan göz gözü görmedi.

‘GEREGİRSE YOLU KAPATIRIZ’ NOTUYLA SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTILAR

Sarıyer Baltalimanı’nda yeniden geçtiğimiz 16 Kasım Cumartesi günü kaydedilen görüntülerde ise yine asker uğurlamak için konvoy yapan bir grup, sahilde birkaç kere tur attı. Grup peşinde kavşağa gelerek yolu trafiğe kesti. Burada mübalağa egzoz kullanarak ve yüksek sesli müzikler açarak gürültü yapan şahıslar ortalığı birbirine kattı. Magandalar o anları, “icabında yolu kapatırız” notuyla sosyal medyadan paylaştı.

POLİS PEŞLERİNE DÜŞTÜ

İstanbul Güvenlik Müdürlüğüne ast ekipler, tabancayla ateş açarak vatandaşların canını tehlikeye atan, alt geçit kapatıp ve yol kesip trafiği tehlikeye sokan, çevreye hastalık veren, trafikte abartma egzoz kullanan ve patinaj çeken o magandaları tutmak için egzersiz başlattı.

(İHA)

Bu Yazıya Tepki Ver