Attığı tweet durum olmuştu! Mehmet Aslan hakkında karar verildi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mehmet Aslan ile şikayetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen avukatı katıldı.

BERAATİNİ TALEP ETTİ

Sanık Mehmet Aslan savunmasında, “Suçlamayı kabul etmiyorum. Tanık anlatımlarıyla benim yapmadığım anlaşılmıştır. Beraatime karar verilsin” dedi. Davalı avukatı Olağanüstü Kocacık da “İddianame yetersiz araştırmayla düzenlenmiştir. Sanığın isnat edilen suçları işlediğine ilişkin bir delil yoktur. Sözkonusu ifadeler Yargıtay, AİHM kararlarıyla açıklama özgürlüğü mahiyetindedir” dedi. Davacı Cumhurbaşkanı avukatı ise “Sanıktan şikayeçiyiz” diye konuştu.

KARAR ÇIKTI

Duruşma, her ne değin Cumhurbaşkanına alenen hakaret suçunu işlediğinden bahisle yargılama yapılmışsa da “hakaret içerikli paylaşımların, Cumhurbaşkanına yönelik olmadığı, teröristlere karşın olduğu, cumhurbaşkanına yönelik paylaşımın ise yaralayıcı olmakla beraber ağır tenkit, yakınma ve beddua zarfında kaldığı” anlaşıldığı belirtilerek beraatine karar verildi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Mehmet Aslan’ın, 1 Ocak 2017’de sosyal ağ hesabı Twitter üzerinden paylaşımını yaptığı, sonradan bu mesajını sildiği öne sürülüyordu. Bu paylaşım sebebiyle gözaltına alınan Mehmet Aslan’ın polis ifadesinde, bir ziyafet mekanına girdiğinde telefonunu şoförüne bıraktığını, laf konusu tweet’i şoförünün yazdığını, sonra da sildiğini savunmuştu. Aslan keza “Devleti ve yönetenlere karşın hakaret içeren paylaşımın yoktur. Böyle bir paylaşımda bulunmam fikir ve mantığa tutarsız bir harekettir” diyerek suçlamaları reddetmişti. 17 Ocak’ta savcılığa çıkarılan Aslan, ifadesi alındıktan sonra bağımsızlık bırakılmıştı.

“TWEETLERİ BEN ATMADIM” DEMİŞTİ

Davalı Mehmet Aslan önceki duruşmada verdiği ifadesinde de, “Bu tweetleri ben atmadım. Savunmam değerlendirilmeden hakkımda dava açılmıştır. Ayrıca tweet’i atan birey de kabul etmiştir. Benim attığıma dair kanıt yoktur. Biz bir yere gittiğimizde orada bulunan şoföre veya asistana telefonumuzu veririz. Bu herzamanki bir şeydir. Keza atılan tweet’te eleştireldir. Siyasi kişiler de eleştirilebilir” demişti.

(DHA)

Bu Yazıya Tepki Ver