Avasküler Nekroz Nedir?

Avasküler nekroz hastalığı kalça ekleminde görülen bir hastalıktır.

ortocell (5)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avasküler nekroz hastalığı kalça ekleminde görülen bir hastalıktır.  Femur başı diyen bölgeyi besleyen damarlarda kan dolaşımının durması sonucu eklem kıkırdağı altındaki kemiklerin canlılığını kaybederek çökmeye başlar. Vaka sıklığına göre bazı hastalarda nedeni bilinmemektedir. Ancak yüksek doz kortizon kullanımı, kemoterapiler, alkolizm ve kalp pıhtılaşma bozuklukları, hatta orak hücreli anemi gibi bazı kan hastalıkları temel nedendir. Avasküler nekroz kök hücre tedavisi  ile tedavi edilir.

Avasküler Nekroz Tanısı

Avasküler nekroz hastalığının en sık görülen belirtilesi kasık ağrısı ile başlayan bir dizi ağrılardır. Zamanla kalçanızı kıpırdatamayacak kadar ağrılar duyarsınız. Yer yer ağrılı ve yer yer de ağrısız dönemler görülür. Avasküler nekroz kök hücre tedavisi ile bu hastalıktan kurtulmak mümkündür. Ortocell sitesinde de ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Avasküler Nekroz Diğer Belirtileri

Avasküler Nekroz hastalığına tanı koymak için öncelikle MR çekilir. Ancak burada da hasta asla ciddi bir şey yok denilerek asla evine gönderilmemelidir. Röntgende her şey 4. evresine kadar normal gözükebilir. Ancak muayene sırasına kalça ağrısı ve kalça bulgusu bulunan hastalarda mutlaka MR çekilmesi gerekir. MR bu konuda % 99 oranında doğru tanı koymada etkilidir. Bu yüzden deneyim sahibi ve işin ehli bir radyolog ve ortopedist ile çalışmak gerekir. Avasküler nekroz kök hücre tedavisi  ile bu hastalıktan kurtulmak mümkündür. Ortocell sitesinden bu konuda daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: https://www.ortocell.net/bilimsel-yayinlar/kok-hucre-tedavisinin-diz-ve-kalca-eklemi-tedavisinde-kullanimi-7

Bu Yazıya Tepki Ver