Avrupa Birliği, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmaların durdurulması çağrısında bulundu

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ermenistan’ın Azerbaycan‘a karşı başlattığı saldırının ardından devam çatışmalarla ilgili Avrupa Birliği‘nden ilk açıklama geldi. Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell yaptığı yazılı açıklama ile, çatışmaların durdurulması gerektiği mesajını verdi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, yazılı açıklamasında, Dağlık Karabağ’daki cephe hattında çıkan çatışmalarda asker ve sivil can kayıpları olmasından üzüntü duyduklarını belirtti.

MÜZAKERE VURGUSU

“AB, çatışmaların acilen durdurulması, gerginliğin düşürülmesi ve ateşkesin sıkı şekilde gözlenmesi çağrısında bulunmaktadır.” ifadesini kullanan Borrell, tarafların Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu himayesinde ön şartsız olarak müzakerelere dönmesinin acil önem taşıdığını kaydetti.

AZERBAYCAN’IN AÇIKLAMASI

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun bu sabah cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtığı bildirilmişti. Açıklamada, Azerbaycan ordusu komutanlığının da sivil halkın güvenliğini sağlamak için tüm cephe boyunca bir karşı saldırı başlatmaya karar verdiği ifade edilmişti.

Avrupa Birliği, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmaların durdurulması çağrısında bulundu

Kaynak: Anadolu Ajansı / Ömer Tuğrul Çam

Bu Yazıya Tepki Ver