Ayşe Tuba Arslan öldürülmeden önce 23 kez kabahat duyurusunda bulunmuştu! HSK analiz başlattı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir’de eski eşi Yalçın Özalpay’ın satırlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ayşe Tuba Arslan’ın, 23 kez kabahat duyurusunda bulunduğu ve el yazısıyla yazdığı son dilekçesinde, “Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz? Ben fazla mağdurum” dediği ortaya çıkmıştı.

HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde eski eşi tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan hakkında, Cumhuriyet Savcılığı’nın açıklaması eşliğinde bir ilan yaptı.

Yılmaz’ın duyurusunda, “Boşandığı eşi göre öldürülen Ayşe Tuba Arslan ilgili soruşturmaları yürüten Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının basın açıklamasında bütün teferruatlar kamuoyu ile paylaşılmıştır. HSK olarak laf konusu hususun incelenmesi için gerekli müsade verilmiş, tahlil sonucunda ihmali görülen halk görevlileri hakkında gereğine tevessül olunacağı ve sonucun tekrar kamuoyu ile paylaşılacağı hususu saygı ile duyurulur” denildi.

BAŞSAVCILIĞIN AÇIKLAMASI

Başsavcılık’tan yapılan yazılmış açıklamada, “Ayşe Tuba Arslan’ın gerek boşanmadan önce gerekse boşanma tarihinden sonradan UYAP sistemi üzerinden yapılan sorgulamada Cumhuriyet Başsavcılığımıza ve Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne genellikle hakaret, tehdit, kolay yaralama suçlamasıyla toplam 23 defa başvuruda bulunduğu tespit edilmiştir. Bu başvurular üstüne hemencecik titizlikle soruşturmalara başlanılmış, toplanan delillere tarafından Yalçın Özalpay hakkında 10 ayrı iddianame düzenlenerek mahkemelere cezalandırılması talebiyle hakaret, tehdit ve basit yaralama suçlarından kamu davası açılmıştır. Açılan davaların bir kısmı halen devam etmektedir. 2 dosya, birleştirme kararı ile 1 dosya ise mükerrer kayıt sebebiyle kapatılmıştır. Geriye Doğru kalan 10 dilekçe için ise kanıt yetersizliği ve bir takım dosyalarda Ayşe Tuba Arslan’ın kendi talebi üzerine doktor raporunun alınmaması sebebiyle iddiasının delillendirilememesi gerekçesiyle takipsizlik kararı verilmiştir. Hem her olayda 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu kapsamında evden uzaklaştırılma ve Ayşe Tuba ARSLAN’ a yaklaşmaması hususunda koruma kararları verilmiş ve Ayşe Tuba Arslan hakkında koruma uygulanmıştır” denildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 defa Yalçın Özalpay hakkında uzaklaştırma kararı verildiğini belirterek, “Ayşe Tuba Arslan’ın kendisine güç uyguladığını belirttiği Yalçın Özalpay hakkında talebi üstüne Eskişehir 1.Aile Mahkemesi göre 17 Temmuz 2018 tarihinden itibaren ayrı ayrı 1 ay, 2 ay ve 6 ay almak üzere uzatıldığı saptama edilmiştir. Son uzatma kararı 08 Ocak 2019 tarihinde 6 ay vakit daha uzatılmıştır. Son can sıkıcı olayın meydana geldiği tarihte uzatılan koruma kararının süresinin dolduğu, bu tarihten itibaren de herhangi bir istek yapılmadığı ve herhangi bir ihlal olmadığı için yeni bir karar verilmediği anlaşılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Bu Yazıya Tepki Ver