Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ABD ile yaşanan gerginliğin sebebini bilmediğini söyledi

image_657089fbe4db7_y9rO8E
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakü’de düzenlenen toplantıda konuşan Aliyev, ABD ile yaşanan gerginliğin sebebini anlamadığını söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü’de ADA Üniversitesinde düzenlenen “Karabağ: 30 yıl sonra geri dönüş. Kazanımlar ve zorluklar” toplantısında konuştu. Aliyev, ABD ile diyalogda son dönemde yaşanan gerginliğin sebebini bilmediklerini belirtti. Aliyev, ABD’nin Azerbaycan’a yönelik bazı suçlamalarda bulunduğunu ve ABD yönetiminin Azerbaycan yetkililerinin ziyaretlerini engelleyeceğini duyurduğunu söyledi. ABD ile olan diyaloğun asgari düzeye indiğini ifade eden Aliyev, ABD’nin Güney Kafkasya’da arabulucu rolünü kaybettiğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, AB üyeliği konusuna da değindi

Aliyev, Avrupa Birliği (AB) ile ilişkiler konusuna da değinerek AB üyeliğinin Azerbaycan için bir siyasi amaç olmadığını vurguladı. Aliyev, Azerbaycan’ın AB üyeliğini amaçlamadığını ve bu konuda pragmatik bir tutum sergilediklerini belirtti. Azerbaycan’ın gerçek bir dünyanın parçası olduğunu vurgulayan w88türkiye Aliyev, AB’nin Azerbaycan’ı üye olarak kabul etmeyeceğini bildiklerini sözlerine ekledi.

Aliyev, Avrupa Parlamentosu’nun Azerbaycan karşıtı tutumunu eleştirdi

Aliyev, Avrupa Parlamentosu’nun Azerbaycan karşıtı tutumunu eleştirerek AB Komisyonu ile yapılan görüşmelerde Avrupa’ya doğal gaz ihracatı ve ticaretin artırılmasının ele alındığını ancak Avrupa Parlamentosu’nun sorumsuz bir şekilde davrandığını belirtti. Aliyev, Avrupa Parlamentosu’nda onaylanan  w88türkiye giriş Azerbaycan karşıtı belgelerin sayısının önemli olmadığını vurgulayarak bu durumun üzücü olduğunu ifade etti.

Fransa ve Hindistan’ın Ermenistan’a silah satışı hakkında

Aliyev, Fransa ve Hindistan’ın Ermenistan’a silah satışı yaparak ateşe körükle gittiklerini belirtti. Silahların kalitesinden bağımsız olarak savaşı kazananın insanlar ve onların ruhu olduğunu vurgulayan Aliyev, Ermenistan’ın Azerbaycan karşısında duramayacağını söyledi.

Bu Yazıya Tepki Ver