Azerbaycan ordusu, 48 köy, 1 kasaba ve 8 stratejik noktayı daha işgalden kurtardı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan ordusu, yaklaşık 30 yıldır işgal altında bulunan topraklarını kurtarmak amacıyla başlattığı operasyonda ilerleyişini sürdürüyor. Dağlık Karabağ’ın kalbi olarak adlandırılan Şuşa şehrinde de kontrol sağlanırken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgalden kurtarılan yeni bölgeleri sosyal medya hesabından paylaştı.

48 KÖY, 1 KASABA VE 8 STRATEJİK NOKTA DAHA İŞGALDEN KURTARILDI

Aliyev, Twitter hesabından, “Muzaffer Azerbaycan ordusu, Hocavend’in Mets Tağlar, Salaketin, Zoğalbulak, Aragül, Tağavard, Büyük Tağavard, Zerdanaşen ve Şeher, Hocalı’nın Şuşakend, Muhtar ve Daşaltı, Fuzuli’nin Aşağı Güzdek, Govşatlı, Mirzecamallı, Şekercik, Merdinli, Şıhlı, Karamemmedli, Dövletyarlı, Hacılı, Hüseynbeyli ve Saracık, Zengilan’ın Sobu, Karagöz ve İskenderbeyli, Cebrail’in Kalacık, Mollahesenli, Esgerhanlı, Yukarı Nüsüs, Aşık Melikli, Niftalılar, Gerer ve Çelebiler, Gubadlı’nın Karamanlı, Hendek, Hemzeli, Mahrızlı, Hal, Ballıkaya, Ulaşlı, Tinli, Hocahan, Boyuneker, Karakoyunlu ve Çereli, Laçın’ın Gülebürd, Sefiyan ve Türkler köylerini işgalden kurtardı. Yaşasın Azerbaycan ordusu. Karabağ, Azerbaycan’dır.” paylaşımında bulundu.

Aliyev ayrıca, Zengilan’ın Bartaz kasabası ile Bartaz (2 bin 300 metre), Sığırt (1370 metre), Şükürataz (2 bin metre) tepeleriyle isimsiz 5 stratejik tepenin kurtarıldığını bildirdi.

SON DURUM

Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ’da 27 Eylül’de başladığı operasyonda, 5 kent merkezi, 3 kasaba ve 240 civarında köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan‘ın işgalinden kurtarmıştı.

Azerbaycan ordusu, 48 köy, 1 kasaba ve 8 stratejik noktayı daha işgalden kurtardıAzerbaycan ordusu, 48 köy, 1 kasaba ve 8 stratejik noktayı daha işgalden kurtardı

Bu Yazıya Tepki Ver