Azerbaycan ordusu, Ermenistan’a karşı harekata başlıyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan- Ermenistan hattında gerginlik her dakika tırmanıyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan silahlı kuvvetlerine karşı savaş faaliyetlerini ve sivil halkın güvenliğini sağlamak amacıyla cephe hattı boyunca karşı saldırı kararı alındığını duyurdu.

ERMENİ BİRLİKLERİNE AİT 12 OSA UÇAKSAVAR FÜZE İMHA EDİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ermenistan silahlı kuvvetlerinin savaş faaliyetini önlemek ve sivil halkın güvenliğini sağlamak için Azerbaycan Ordusu komutanlığı tüm cephe boyunca bir karşı saldırı başlatmaya karar verdi. Personelimiz ve tank birimlerimiz, füze ve topçu birlikleri, cephe uçakları ve insansız hava araçlarının desteğiyle, cephede ve savunma derinliklerinde bulunan çok sayıda Ermeni kuvveti, askeri tesis ve askeri teçhizatı tespit edip imha etmektedir. Sahadan edinilen bilgilere göre, Ermeni hava savunma birimlerinin 12 OSA uçaksavar füze sistemi farklı yönlerde imha edildi. Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne ait bir savaş helikopteri Tatar yönünde düşürüldü, mürettebat yaşıyor. Birliklerimizin hızlı karşı saldırısı devam ediyor.”

İKİ ÜLKEDE “SAVAŞ HALİ” İLAN EDİLDİ

Azerbaycan Milli Meclisi, ülkenin bazı şehir ve bölgelerinde “savaş hali” ilan edilmesi kararı aldı.Milli Meclis, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan çatışmalar nedeniyle ülkenin bazı bölgelerinde “savaş hali” ilan edilmesi yönündeki kararını onayladı. Olağanüstü toplantıda kabul edilen karar gereği, “savaş hali” devam ettiği sürece Azerbaycan vatandaşlarının ve ülkedeki yabancıların anayasal hak ve özgürlükleri ile mülkiyet hakları kısmen ve geçici olarak kısıtlanacak.

Ermenistan hükümeti de, Dağlık Karabağ’daki vaziyet nedeniyle ülkede “savaş durumu” ve “genel mobilizasyon” ilan etti. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan hükümetinin Dağlık Karabağ’daki vaziyet nedeniyle ülkede “savaş durumu” ve “genel mobilizasyon” ilan ettiğini bildirdi.

Bu Yazıya Tepki Ver