Azerbaycan ve Dünya Ramazan Coşkusunu Yaşıyor

image_65ee9e70f2492
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakü’de Ramazanın Coşkusu Camileri Doldurdu

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı. Kentteki camilere giden vatandaşlar, ilk teravih namazı ile ramazanın coşkusunu yaşamaya başladı.

KKTC’de Teravih Namazları Dua ve Dileklerle Eda Edildi

KKTC Başkent Lefkoşa başta olmak üzere tüm kentlerindeki camilerde teravih için saf tutan Müslümanlar, namazdan sonra ramazan ayının hayırlara vesile olması için dua etti. Gazimağusa kentindeki Osman Fazıl Polat Paşa Camisi’nde teravih namazı sonrası cemaat, İsrail’in Gazze’deki katliamlarını kınayarak, saldırılarda yaşamını yitiren Filistinliler için dua etti.

Bosna’dan Rusya’ya Ramazan Coşkusu

Bosna’dan Rusya’ya, Türkiye’den Almanya’ya, dünya genelinde Müslümanlar ramazan coşkusunu yaşıyor. Bosna Hersek’te Saraybosna’daki Sarı Tabya’da atılan topla ramazanın gelişi duyurulurken, Rusya’da başkent Moskova’daki Müslümanlar camilerde dualarla ilk teravih namazını kıldı.

Almanya’da DİTİB Camilerinden Ramazan Mesajı

Almanya’da Köln’deki DİTİB Merkez Camisi’nde Müslümanlar, ramazan ayının başlaması nedeniyle yoğun bir şekilde camilere akın etti. DİTİB Genel Başkanı Muharrem Kuzey, ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajda, tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesi için dua etti. Kuzey, manevi duyguların yoğun yaşandığı ramazan ayında, orucun sadece midemizle değil, bütün varlığımızla tutulması gerektiğini vurguladı.

Bu Yazıya Tepki Ver