Badmintonda 2024’te 3 Farklı Ligde Yeni Müsabakalar Başlıyor

image_656b1e9fd9000_Jw1ELu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Para badminton Türkiye Şampiyonası için Aksaray’a gelen Ayılgan, badminton sporunda Türkiye şampiyonalarının uzun zamandır düzenlenmediğini belirtti. 9 Eylül’deki toplantıda lig kurma kararı aldıklarını söyleyen Ayılgan, 2024 yılında Süper Lig, 1. Lig ve Gelişim Ligi olmak üzere 3 ayrı ligde müsabakalar yapmayı planladıklarını açıkladı. Liglerin terfi mücadelelerinin ocak ayında yapılacağını belirten Ayılgan, mart ayında liglerin başlayacağını ifade etti.

Ayılgan, badminton liglerinin sporcuların performanslarını yükselttiğini ve milli takımların havuzuna katkı sağladığını vurguladı. Sporcuların daha fazla müsabaka yapmasıyla büyük organizasyonlara hazır hale geldiklerini söyleyen Ayılgan, liglerin milli takımlar için önemli bir yer teşkil edeceğini belirtti.

Paralimpik havuzunda yer alan 6 sporcu için puan müsabakalarının önemine değinen Ayılgan, Halime Yıldız ve Emine Seçkin’in Paris Paralimpik Oyunlarına katılmak için çok yakın olduğunu aktardı. Ayılgan, sporcuların hedefinin 2024 Paris Paralimpik Oyunları ve olimpiyatlar olduğunu söyledi. Milli takım düzeyindeki ilk hedefin 2024 Paris Paralimpik Oyunları olduğunu belirten Ayılgan, sporcuları bu büyük organizasyonlara hazırladıklarını ifade etti.

Bu Yazıya Tepki Ver