Bahçeli: Caniyahu, adalet ve insanlık namına yargılanmalı!

image_656ad7aec3e32_q5S1lB
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahçeli, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını sert bir şekilde eleştirdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in insanlık dışı ve vahşet politikalarıyla aleni bir insanlık suçu işlediğini vurguladı.

Başlatılan geçici ateşkesin sona ermesiyle İsrail’in saldırılarına tekrar başladığını belirten Bahçeli, masum bir halkın bombalardan kaçamayarak hayatını kaybettiğini, savunmasız bir halkın hedef haline getirildiğini söyledi. Gazze’nin adeta ölüm şeridine dönüştüğünü ifade etti.

Bahçeli, İsrail yönetiminin Yahudilere de zarar verdiğini belirterek, Yahudilerin bu duruma tepki göstermesi gerektiğini ifade etti. Filistin devletinin 1967 sınırları temelinde kurulması ve İsrail’in tazminat ödemesi gerektiğini söyledi. Caniyahu’nun ise Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde adalet ve insanlık namına yargılanması gerektiğini belirtti.

Türk milletinin ise artık sessiz ve seyirci kalmayacağını ve Filistinli kardeşlerinin huzur ve can güvenliği için her türlü göreve hazır olduğunu vurguladı.

Bu Yazıya Tepki Ver