Bakan Tunç’tan gizli fon dolandırıcılığına ilişkin açıklama

image_65673e7439bf0_hZUD95
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul’da dolandırıcılık iddialarıyla ilgili olarak açılan davaya ilişkin açıklama yaptı. İlk duruşmanın gerçekleştirildiğini ve ikinci duruşmanın 12 Ocak 2024 tarihinde yapılacağını belirten Bakan Tunç, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Bu dava kapsamında 7 sanık ve 18 müşteki bulunmaktadır. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame üzerine ilk duruşma gerçekleştirildi. İkinci duruşma ise 12 Ocak 2024 tarihinde yapılacaktır. Yargı, iddiaları araştıracak ve tüm tarafların ifadelerini dinleyerek en adil kararı verecektir.”

İddianamedeki bilgilere göre, sanık Seçil Erzan, bir bankada müdür olarak çalıştığı sırada müşteki Bülent Çeviker’den 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle geri ödeyeceğini söylemiştir. Ancak gerçekte bu fonun olmadığı ortaya çıkmıştır. Sanık Erzan, çeşitli kişilere bu fon hakkında yanıltıcı bilgiler vererek dolandırıcılık yapmıştır.

İddianamede, sanık Erzan’ın müştekilere sahte belgeler sunarak onları dolandırdığı ve suç işlediği belirtilmektedir. Sanıklar hakkında çeşitli suçlamalarla birlikte hapis cezası talep edilmektedir.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu olan bazı sanıkların tahliyesine karar vermiş ve duruşmayı 12 Ocak 2024 tarihine ertelemiştir. Davanın sonucu ise yargı sürecinin tamamlanmasının ardından netlik kazanacaktır.

Bu Yazıya Tepki Ver