Bakan Uraloğlu, Filistin Halkı’yla Uluslararası Dayanışma Günü Resepsiyonu’nda On Yıllardır Süregiden İsrail İşgaline Destek Verdi

image_656833958bd82_dKMT2m
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Uraloğlu, Filistin Halkı’yla Uluslararası Dayanışma Günü Resepsiyonu’na katıldı ve on yıllardır süregiden İsrail işgaline karşı Filistinlilerin haklı davasına destek verdiklerini vurguladı.

Uluslararası Dayanışma Günü’nde yaşanan zorlu süreçlere dikkat çeken Uraloğlu, İsrail’in Gazze’ye yönelik barbarca saldırılarında binlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinin vicdanları yaraladığını belirtti.

Uraloğlu, Gazzelilerin ağır bir abluka altında yaşadığını ve sivil tesislerin hedef alındığını ifade etti. Kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu katledilenlerin durumuna dünya genelinde büyük tepki olduğunu söyledi.

Filistin halkının zulüm altında olduğunu ve yerlerinden edildiğini belirten Uraloğlu, uluslararası hukuk önünde İsrailli yetkililerin hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin Filistinlilere yönelik yardımlarının artarak devam ettiğini dile getiren Uraloğlu, uluslararası platformlarda da desteklerini sürdürdüklerini ifade etti.

İsrail saldırıları nedeniyle faaliyetlerine son veren hastanede tedavi gören kanser hastaları ve yaralıların Türkiye’de tedavisinin devam ettiğini belirten Uraloğlu, çatışmaların sona ermesi ve adil bir barış sürecinin başlatılması gerektiğini vurguladı.

1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti’nin kurulmasının kalıcı barışın tek yol olduğunu söyleyen Uraloğlu, Türkiye olarak bu sürece katkıda bulunmaya devam ettiklerini kaydetti.

Bu Yazıya Tepki Ver