Baş Ağrısı Neden Olur?

Ülkemizde ve dünyada en çok karşılaşan sağlık problemlerin başında baş ağrısı geliyor. Baş ağrısı beş kısmının belirli bölümlerinde veya tamamında meydana gelen zonklama, sıkışma ve ağrı hissidir

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde ve dünyada en çok karşılaşan sağlık problemlerin başında baş ağrısı geliyor. Baş ağrısı beş kısmının belirli bölümlerinde veya tamamında meydana gelen zonklama, sıkışma ve ağrı hissidir. Birçok çeşidi olan bağ ağrısı bazen birkaç saat içinde düzelirken bazen de günler boyunca devam ettiği durumlar söz konusu oluyor. Baş ağrılarının şiddetti kişiden kişiye değiştiği gibi durumdan duruma göre değişebiliyor.

Baş Ağrısı Çeşitleri

Baş ağrısı çokça görülen bir sağlık sorunu olduğu için kişilerde farklı biçimlerde ortaya çıkıyor. Uluslararası Baş Ağrısı Derneği tarafından yapılan sınıflandırmaya 14 ana grup ve grupların altında yüzü geçen baş ağrısı çeşitleri bulunuyor. Migren atakları bağ ağrısı ve gerilim sonucu meydana gelen baş ağrıları en çok karşılaşan alt gruplar olarak biliniyor.

Baş Ağrısı Tedavi Yöntemleri

Baş ağrısının tedavi edilebilmesi için ilk önce ağrı türünün primer mi yada sekonder özellikte olup olmadığına dikkat edilmesi gerekir. Eğer ağrı altında yatan başka bir neden varsa bunun tedavi edilmesi gerekir. Sinüzüt kaynaklı baş ağrısı günlük hayatı olumsuz etkileyen sıkıntılı bir durum olarak meydana geliyor. İnsan vücudunun elmacık kemikleri ve alın kısmında bulunan sinüs adı verilen hava boşlukları bulunuyor.

Sinüzütin neden olduğu rahatsızlıkların giderilmesi için sinüzit tedavi uygulanması oldukça önemlidir. Buhar banyosu ve tuzlu su ile burun banyosu yapılması etkileyici tedavi yöntemleri arasında yer alıyor.

Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Gündelik hayatta evde meydana gelen baş ağrısı için meditasyon, yoga, gevşeme, esneme gibi hareketler yaparak ağrı azaltılabilir. Ancak ciddi baş ağrısı olanların mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekir.

Bu Yazıya Tepki Ver