Başarılı bir aşının yaygın kullanımına kadar koronavirüse bağlı ölümler 2 milyona ulaşabilir

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk olarak Aralık 2019’da Çin’in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde 991 binden fazla insan yaşamını yitirdi, 32 milyonu aşkın insan ölümcül salgına yakalandı. Koronavirüse karşı aşı geliştirme çalışmaları devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü‘nden salgınla ilgili korkutan bir açıklama geldi. DSÖ Acil Durum Programı Başkanı Mike Ryan bugün yaptığı açıklamada, Kovid-19’a karşı başarılı bir aşının yaygın kullanımına başlanana kadar koronavirüse bağlı ölümlerin dünya çapında 2 milyona ulaşabileceğini ifade etti.

“SALGINA KARŞI BİRLİKTE HAREKET EDİLMEZSE SAYI DAHA DA FAZLA OLABİLİR”

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Programı Başkanı Mike Ryan bugün yaptığı açıklamada, Kovid-19’a karşı başarılı bir aşının yaygın olarak kullanılacağı güne kadar koronavirüse bağlı ölümlerin dünya çapında 2 milyona ulaşabileceğini ifade etti. Ryan, salgına karşı birlikte ve uyumlu hareket edilmemesi halinde bu sayının daha da fazla olacağını aktardı. Ryan, “Bunu yapmazsak bahsettiğiniz sayı sadece hayal edilebilir değil, ne yazık ki çok muhtemel” dedi.

Başarılı bir aşının yaygın kullanımına kadar koronavirüse bağlı ölümler 2 milyona ulaşabilirDSÖ Acil Durum Programı Başkanı Mike Ryan

“VİRÜS GENÇLER ARASINDA YAYILMAYA BAŞLADI”

Tüm dünyada kısıtlamaların ve tecritlerin hafifletilmesinin ardından virüsün gençler arasında yayıldığına dikkat çeken Ryan, vaka sayılarındaki artış nedeni ile gençlerin suçlanmaması gerektiğini dile getirdi.

Başarılı bir aşının yaygın kullanımına kadar koronavirüse bağlı ölümler 2 milyona ulaşabilirBaşarılı bir aşının yaygın kullanımına kadar koronavirüse bağlı ölümler 2 milyona ulaşabilirBaşarılı bir aşının yaygın kullanımına kadar koronavirüse bağlı ölümler 2 milyona ulaşabilir

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Bu Yazıya Tepki Ver