Bebekte Gaz Sorunu Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazlı bir bebek, bebeklerin minik ve olgunlaşmamış sindirim sistemleri göz önüne alındığında tamamen yaygın ve normaldir. Bebeğinizin gazı olup olmadığını, bebeklerde gazı nasıl rahatlatacağınızı, hangi yiyeceklerle beslenmenin bebeklerde gazı tetiklediğini nasıl öğreneceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Bebeğim Neden Bu Kadar Gazlı?

Bebeğinizde aşırı gaz sorunu varsa, çok fazla gaz çıkardığını ve daha sonra daha iyi hissettiğini fark edeceksiniz. Gaz sorunları genellikle bebekler sadece birkaç haftalıkken başlar. Neyse ki, çoğu bebek 4 ila 6 aylık olduklarında bağışıklık sistemi takviyesi onları büyütür, ancak bazıları için bebek gazı daha uzun sürebilir.

Bebekler genellikle gazsızdır çünkü olgunlaşmamış sindirim sistemlerine sahiptirler ve beslenme sırasında havayı yutarlar. Bazı bebekler emziren annenin beslenme şeklinden veya belirli bir formül türünden etkilenebilecek hassasiyetlere sahip olabilir.

Bebekte Gaz Sorunu Belirti ve Bulguları

Tüm bebekler, elbette, biraz gaza sahiptir. Ancak, normalden daha fazla olan bebek gazının bu belirtilerini ve semptomlarını gözlemleyebilirsiniz:

Bebeğiniz çok fazla ağlar ve telaşlıdır. Bu, küçük, az gelişmiş bir sindirim sistemine sahip olmakla birlikte gelen normal miktarda yeni doğan gazının bir işareti olabilir. Ancak yine de her gün gerçekleşiyorsa bebek gaz damlası kullanmanız önerilir.

Bebeğiniz çoğu zaman mutsuz görünür. Bu, yardıma ihtiyacı olan, özellikle gaz sorunu olan bir bebeğiniz olduğunu gösterebilir. Önemli derecede sıkıntı verici olabilen gaz genellikle normal yeni doğan gazının ötesinde bir problemi gösterir.

Bebeğiniz iyi yemek yemiyor veya uyumuyordur. Yeme veya uyku ile ilgili sorunların bir dizi nedeni olabilir, ancak özellikle başka belirtiler varsa, bebek gazı bunlardan biri olabilir. Doğru tanı için doktorunuzla konuşun.

 

Bu Yazıya Tepki Ver