Bel Soğukluğu

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bel soğukluğunun neden olduğu iç organlara hasar vermesi durumu, vücudun iflas ederek ölüme sebebiyet verebilmektedir. Bu yazımızda bel soğukluğu nedir sorularını cevaplayacağız. Bu dönemde en çok görülen şikayetlerden biri olan doğumsal sifiliz, anne karnında ki bebeğe bulaşması sonucunda oluşan olaydır. Sifiliz mikrobu, anne karnında bulunan bebeğe çok fazla zarar vermektedir. Şuan günümüzde doğumdan önce yapılan testler ile bu hastalık daha erken dönemde yakalanabilmektedir ve bundan dolayı da kolay bir şekilde tedavi edilmektedir. Eğer erken tanı konulup, tedavi edilmez ise doğmamış olan bebekte, diş, burun ve sağırlık gibi problemler görülebilmektedir. Bundan dolayı bütün hamile kadınların sifiliz için erken dönemlerde test yaptırması önerilmektedir.

Bel Soğukluğu Teşhisi Nasıl Konulur?

Sifiliz, kan testleri ile birlikte kolayca belirlenmektedir. Lezyonlar bu muayenelerde en büyük yardımcıdır. Teşhis için VDRL, RPR, TPHA-İ FTA-ABS gibi kan testlerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Bel Soğukluğu Tedavisi İçin Hangi İlaçlar Kullanılmalıdır?

Bel soğukluğuna ne kadar çabuk erken teşhis konulursa virüsün yayılması da o ölçüde önlenmektedir. Penisilin, bel soğukluğunda kullanılan en etkili ilaçların balında yer almaktadır. Şu zamana kadar penisiline karşı duyarlı vakalar görülmemiştir. Penisilin, bel soğukluğuna neden olan bakteriyi tespit edip kesin olarak öldürmektedir. Bel soğukluğu hastalığına yakalanan hastalar, 1 yıldan kısa ise 1 doz, 1 yıldan uzun süreli ise 3 doz kullanımı önerilmektedir. Eğer hastanın penisiline karşı alerjisi var ise, Seftriakson, Tetrasiklin, Azitromisin gibi ilaçlar kullanılmalıdır. Tedavi başladıktan 2 gün sonra bulaşma riski kaybolmaktadır. Hastalıktan hasar gören organların tedavileri 2 yıla kadar sürebilmektedir. Sifilis olan hastalar bu süreç içinde mutlaka cinsel ilişkiden kaçınmalıdır ve bilmeden de olsa cinsel ilişkiye giren partnerlerin de teste tabii tutulması gereklidir.

Bel Soğukluğundan Korunma Yolları Nelerdir?

Bel soğukluğu en çok cinsel ilişki esnasında bulaşmaktadır. Hastalığın çok büyük kısmında büyük belirtiler görülmemektedir. Özellikle korunmasız yaşanan cinsel temaslarda bu olay sıklıkla olmaktadır. Bu hastalıktan korunmak için, korunmasız olarak cinsel ilişkiye girmemek gerekmektedir. Ayrıca birden fazla kişi ile de cinsel ilişki yaşanmamalıdır ve seks için kullanılan aletler ortak olarak kullanılmamalıdır.

 

Bu Yazıya Tepki Ver