Bere Dikme – Bere Nasıl Dikilir

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış ayları; kar, kış, çetin soğuklar geldi çattı. Anneler çocukları için bere dikmeye başladı. Peki bere dikmeyi bilmeyenler ne yapacak? Çok kolay bir şekilde örgü videoları arasında yer alan videolu anlatımla birlikte bere dikebilecek. İşte detaylar…

Bu şapkayı dikmek için ilk yapmamız gereken ölçü almak. Başımızın ölçüsünü alacağız. Mezurayı aşağıdan yukarıya doğru tutuyoruz ve başımızın önünde birleştiriyoruz. Kesinlikle sıkmıyoruz ve eğimli olmasına özen gösteriyoruz. Benimkisi 60 cm çıktı. Birazdan kalıba uygulamalı olarak nasıl kendi ölçünüze göre adapte edebileceğinizi göstereceğim. Şimdi devam ediyoruz.

>> Bere Dikme Videolu Anlatım

Kalıbı bu şekilde hazırladım, kalıpları buradan indirebilirsiniz. Burada ölçüler yazıyor, 54, 60, 66 cm şeklinde. Siyah çizgiden keseceğim. Baş çevrenizin ölçüsüne göre, tam çizginin üstünden, ya da göz kararı arasından kesebilirsiniz.

Kullanacağım kumaş, yerli krep. Biraz kalın mevsimlik. Siz kaşe ya da başka bir kumaş seçebilirsiniz.

Şimdi kalıbı bu kumaşın üzerine yerleştiriyorum. Çevresinden kesiyorum. İğneleri çıkarıp, kalıbı üzerinden alıyorum.

6 tane parça elde ediyorum. Şimdi iki tanesini önüme alıyorum ve kenar hattından düz dikişle dikiyorum. Ardından diktiğim parçaları açıp, bir diğerini yanına ekleyeceğim. 6 parçaya da sıra sıra aynı işlemi uygulayacağım.

Şimdi önüme şişe kapağı alıyorum. Kapaktan biraz daha büyük bir kumaş kesiyorum. El dikişiyle çevresinden dikiyorum. Kapağı içine yerleştirip kenarlarından büzüyorum. Şapkanın tam tepe noktasına bu parçayı el dikişiyle sabitliyorum. Diktikten sonra bu şekilde gözüküyor.

Aynı kalıbı kullanarak bir de astar diktim. Bu kumaş penye. Pamuklu bi kumaş kullanırsanız, başınızdan kayma yapmayacaktır. Eğer penye dikimi hakkında tereddütleriniz varsa buraya tıklayarak “Penye dikilir mi?” adlı videomu izleyebilirsiniz. Dikiş paylarını açarak astarıyla şapkanın dışını birbirine tutturuyorum.

Bu parçanın uzunluğu başımızın çevresi kadar benimkisi 60 cm. genişliği ise, 10 cm. Dikiş sonuna geldiğim zaman, biraz boşluk bırakıyorum. Tam birbirine kavuştuğu ölçüyü belirleyip, önce bu parçayı düz dikişle dikiyorum, daha sonra dikiş paylarını açıp, yarım kalan işi tamamlıyorum. Şimdi sıra kıvırma işleminde. Önce ütülediğim kısmı kıvırıyorum, sonra tam orta noktasından. En son, oradaki dikişleri kapatacak şekilde iğneyle sabitliyorum. Son olarak, tam bu hattan süs dikişi yaparak şapkanın dikimini bitiriyorum. İşte bu kadar kolay J  Yaptığımız bu teknikle, dikiş yerleri gözükmüyor, hepsi içeride kalıyor. Tertemiz bir görüntü oluşuyor. Dikeceklere şimdiden kolay gelsin.

Kaynak: Zetta.Mobi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver