Bereket Derneği Mahmud Efendi Hazretleri Adına Su kuyuları açıyor.

WhatsApp Image 2022-08-24 at 18.33.59
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bereket Derneği Mahmud Ustaosmanoğlu Hazretleri (k.s) adına Asya ve Afrika kıtasında su kuyusu açarak bölge halkının sıkıntısını giderirken büyük üstat Mahmud Efendi hazretlerinin adının ise Ümmet coğrafyasında yaşamasına vesile oluyor.

Su Kuyusu Bağışı

Su vücudumuzun temel taşı yaşamın olmazsa olmazı konumundadır. Bizler yaşadığımız coğrafya itibari ile suya kolayca ulaşabilirken Afrika ve Asya’da insanlar günlük su ihtiyaçlarını karşılamak için kilometrelerce yol yürümek zorunda kalıyor. Üstelik  bölgede bulunan su kuyusu sayısı oldukça yetersiz ve bakımları zamanında yapılmadığı için son derece sağlıksız su sağlamakta.

Su Kuyusu Bağışı

Susuzluk verileri göz korkutuyor, Dünyaca kabul edilen verilere göre;

  • Dünya’da 785 milyon insan içme su sıkıntısı çekiyor.
  • 144 Milyon insan su ihtiyacını su birikintilerinden karşılamak zorunda
  • Kirli sulara bağlı hastalıkları sebebiyle çeşitli bölgelerde can kayıpları olmakta.
  • 206 Milyon insanın suya erişimi en az yarım saat sürüyor.
  • 2025 yılında gezegenizimin nüfusunun yaklaşık yarısının su sıkıntısı çeken bölgelerde yaşamak zorunda kalması bekleniyor.

 

Su kuyusu bağışı hayatı önem taşıyor, Afrika’da su kuyusu açtırmak isteyen hayırseverler, Bereket Derneği aracılığı ile su kuyusu bağışı ve  hisse bağışında bulunabilir ve su kuyusuna diledikleri isimleri vererek bu esere hissedar olabilirler.

Su kuyusu bağışları bereket oluyor

Su kuyusu bağışı çalışmalarının önemine dikkat çeken dernek yönetimi kültürümüzde de su ikramının önemli bir yeri olduğunu ifade eden dernek yönetimi Mahmud Efendi Hazretleri adına kuyular açılacağını ifade ederek su kuyusu kampanyası başlattı. Afrika su kuyusu bedelini 30.000 tl Asya su kuyusu bedelini 7500 tl olarak belirleyen dernek yönetimi hisse bağışı bedelini 150 tl olarak belirledi.

Mahmud Efendi Hazretleri Kimdir?

Mahmud Efendi Hazretleri 1929’da Trabzon vilâyetinin Of kazasının Miço (Tavşanlı) köyünde doğdu. Mahmud Efendi Hazretleri altı yaşındayken hafızlığını babası ve annesinde yaptı. Ömrünü İslama hizmete adayan Mahmud Efendi Hazretleri (k.s) İsmailağa camiinde imamlık görevinde bulundu,binlerce hoca milyonlarca Müslümanı irşad etmiştir.23 Haziran 2022 de ahirete irtihal etmiştir.

Bu Yazıya Tepki Ver