Beşiktaş, Avrupa’da 240. Maçına Çıkıyor! İşte Detaylar

Screenshot_32
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu’ndaki dördüncü maçta Beşiktaş, Norveç temsilcisi Bodo/Glimt’e evinde karşılaşacak. Bu maçla birlikte Beşiktaş, Avrupa’da 240. kez sahne alacak.

Türkiye’yi UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde temsil eden Beşiktaş, heyecan dolu bir sınavın eşiğinde. İşte bu önemli mücadele hakkında detaylar:

  • Maç, yarın saat 20.45’te başlayacak ve Beşiktaş’ın sahasında gerçekleşecek.
  • Beşiktaş, Konferans Ligi’ne 2. turdan katıldı ve bu aşamaya gelene kadar Arnavutluk temsilcisi Tirana, Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü ve Ukrayna’dan Dinamo Kiev’i elemeyi başardı.
  • D Grubu’ndaki ilk maçta Beşiktaş, Club Brugge ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. İkinci maçta ise İsviçre temsilcisi Lugano’ya evinde 3-2 mağlup oldu. Üçüncü maçta Norveç ekibi Bodo’ya deplasmanda 3-1 yenildi.
  • Beşiktaş, bu maçla birlikte Avrupa kupalarında toplamda 240. kez sahne almış olacak. Geçmişteki 239 maçta siyah-beyazlılar, 90 galibiyet, 48 beraberlik ve 101 yenilgi elde etti. Bu maçlarda 314 gol atarken, kalesinde 356 gol gördü.
  • Şu ana kadar grup aşamasında galibiyeti bulunmayan Beşiktaş, bu sezonki Avrupa Konferans Ligi macerasına mükemmel bir şekilde başlamıştı. 2. Eleme Turu’nda Tirana’yı 3-1 ve 2-0’lık skorlarla eleyen ekip, 3. Eleme Turu’nda da Neftçi’yi 3-1 ve 2-1’le geçti. Play-off’ta ise Dinamo Kiev’i 3-2 ve 1-0 yenmeyi başardı.
  • Vincent Aboubakar, Beşiktaş’ta Avrupa kupalarında en fazla gol atan yabancı oyuncu olma unvanını taşıyor. 13 golü bulunan Aboubakar, Bobo ve Quaresma’yı geride bıraktı. Aboubakar, bir gol daha atarsa Oktay Derelioğlu’nun 14 golle zirvede olduğu en golcü oyuncular sıralamasında liderlik koltuğuna oturacak. İki gol daha atarsa ise Beşiktaş’ın Avrupa’daki en golcü futbolcusu olacak.*

Beşiktaş, bu önemli mücadelede taraftarlarının desteğiyle galibiyet arayacak ve Avrupa’daki serisine devam etmeye çalışacak.

Bu Yazıya Tepki Ver