Biden, Ürdün-Suriye Sınırındaki Saldırıya İran’ı Sorumlu Tutarak Yanıt Verdi

image_65bf973e3e175_uIaWDq
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Biden, Florida’da katılacağı seçim çalışmaları için Beyaz Saray’dan ayrılmadan önce basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başkan Biden, Ürdün-Suriye sınırındaki Amerikan üssüne düzenlenen saldırıya nasıl karşılık vereceklerini kararlaştırdıklarını belirtti.

Saldırının Sorumlusu Olarak İran’ı Suçluyor

Basın mensuplarının saldırının sorumlusu olarak İran’ı görüp görmediklerini sorması üzerine Başkan Biden, “Bu saldırıyı yapan kişilere silahları sağlamaları bağlamında onları (İran’ı) sorumlu tutuyorum.” şeklinde yanıtladı. İran’ın saldırıyla doğrudan bağlantısı ortaya çıkması durumunda ise İran’ı doğrudan sorumlu tutup tutmayacaklarını tartışacaklarını belirtti.

Biden, Geniş Bir Savaşa İhtiyaçları Olmadığını Söyledi

ABD Başkanı Biden, Orta Doğu’da daha geniş bir savaşa ihtiyaçları olmadığını ve böyle bir amacın peşinde olmadıklarını vurguladı. Suriye-Ürdün sınırındaki Amerikan üssüne düzenlenen saldırıyla ilgili olarak son iki günde Ulusal Güvenlik Konseyi’ni üç kez topladıklarını ve ülkenin nasıl karşılık vereceğini değerlendirdiklerini açıkladı.

Saldırı Sonucunda 3 ABD Askeri Hayatını Kaybetti

Ürdün-Suriye sınırındaki “Kule 22” üssüne düzenlenen saldırıda 3 ABD askerinin hayatını kaybettiği ve en az 34 kişinin yaralandığı bilgisi verildi. Başkan Biden, saldırıya ilişkin detayları inceleyerek, ulusal güvenlikle ilgili ek önlemler alacaklarını belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver