Bir çocuğun psikolojisini nasıl düzeltebilirim?

5
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayatın akışı içerisinde pek çok farklı olay ve sıkıntıyla karşılaşmamız mümkündür. Bizler pekçok sıkıntıya karşı mukavemetli ve dayanıklı, aynı zamanda başımıza gelebilecekler konusunda tedbirli iken çocuklar bizim kadar kuvvetli olamayabilir. Daha önce hiç karşılaşmadıkları sıkıntılarla karşılaştıklarında bizim aksimize serinkanlı davranmayarak aşırı tepkiler vermesi ihtimaller arasındadır. Özellikle eşlerin birbirini arasında yaşadıkları sorunların en büyük şahidi çocuklar olmaktadır bu süreçte çocukların etkilenmeyeceği ortamlar yaratmak bazı durumlarda çok zor olabilmektedir. Çocuğumuzun ekstrem bir süreçten geçtiğini fark ettiğiniz zaman, çocukların kendi iç dünyalarında farklı problemler yaşadığını keşfettiğinizde bazen çok geç kaldığınızı da fark edebilirsiniz. Bu sebeple çocukların psikolojik problemlerini ertelememeli ve gelecek hayatlarında daha büyük sorunlar yaşamamaları için mutlaka müdahale etmelisiniz.

Psikolojik Desteğe İhtiyacı Olduğunu Nasıl Anlarım?

Çocuğunuzun aile içi veya eşinizle aramızdaki problemleri hissettiğinde verdiği tepkileri takip ederek kendi iç dünyasında bir sıkıntı oluşup oluşmadığını anlayabiliriz. Gelecek hayatına yansımaması için mutlaka erken müdahale etmeli ve bir uzmandan yardım almalısınız. Çocuk psikolojisinde uzman olan pedagoglar Ve Çocuk psikiyatrileri bu konuda uzman destek sağlamaktadırlar. Öncelikle çocuğunuza anlayışlı olmalı ve onu gönüllü olarak bir uzmanla görüştürmelisiniz. Uzmanın vereceği kararlara tam anlamı ile uyarak çocuğunuzun tedavisine devam etmelisiniz. Tedavi asla yarın bırakmamalı ve var olan sorunu tam anlamı ile çözmelisiniz. Bu yol hiçbir zaman hatayla sonuçlanmayacak, psikolojisi bozuk bir çocuğu geleceğe özenle hazırlayacaktır.

Bursa psikolog Nazike Meşe destek için yanınızda. Bursa Kükürtlü’de yer alan ofisinde ya da online terapi ile destek alabilirsiniz.

Kaynak: https://www.nazikemese.com/bir-cocugun-psikolojisini-nasil-duzeltebilirim/

 

Bu Yazıya Tepki Ver