Bir dakikadan uzun videolarla 5 milyar görüntüleme

3233485_87b9d6947c8ec6447e30a0592b79da19
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Popüler kısa video platformu TikTok, içerik üreticilerine genişletilmiş bir formatta daha uzun süreli videolar yayınlama imkanı sunmaya başladı. Eğlendiren, eğiten ve ilham veren içeriklere yer veren TikTok, bir dakikadan uzun videolarla dünya çapında 5 milyardan fazla günlük görüntülemeye ulaştı.

TikTok kullanıcıları; viral olan yeşil ekran ve renk efektlerinin yanısıra, heyecan verici içerikleriyle daha uzun videolar çekebiliyor. Üretilen videoların ortalama uzunluğu ise 2.14 dakika.

Vlog veya günlük çeklilen vidoların dünya çapında TikTok’ta uzun video için en uygun içerik olduğu dikkat çekiyor. Bu durum, insanların birbirleri hakkında daha geniş bilgi edinmesine olanak sağlıyor.

Vlog aracılığıyla #DünyamıKeşfet

Yaratıcılığı ve eğlenceyi ortaya çıkarmak için videonun gücünden yararlanan TikTok, eğlenceyi yeniden tanımlayan #DünyamıKeşfet kampanyasını başlattı.

Dünyamı Keşfet, daha uzun videolar aracılığıyla hikayelerini anlatan ve yaratıcılıklarını sergileyen popüler içerik üreticilerini ön plana çıkarıyor.  Bir Dakikada İngilizce (@1dakikadaingilizce), Selin Red (@selinred),  Beyza Doğuç (@beyzadoguc), Gökçe Özgül (@gokceozgulofficial) ve Melis Fis (@melisfis) gibi pek çok içerik üreticisi vloglarını, uzun video şeklinde paylaşıyorlar.

Dünyamı Keşfet kampanyasıyla TikTok, izledikçe öğreten ve eğlendiren, aynı zamanda da ilgi alanlarını genişleten videolar sunuyor. Bu şekilde büyüyerek ivme kazanan platform, daha uzun süren keyif alanları oluşturmaya devam ediyor.

New York Buffalo Üniversitesi’nden Sosyal Psikoloji Uzmanı Doç.Dr. Shira Gabriel, uzun videoların özellikle tercih edilme sebebinin insanların başkaları hakkındaki öngörüleri olduğunu vurguladı. Gabriel sözlerine şöyle devam etti:

“Eğlence çok kişisel bir kavram. Bir kişinin ilginç ve ilham verici bulduğu detaylar, arkadaş veya ailesininkinden çok farklı olabilir. Yine de vlog içeriği dünya çapında popüler görünüyor. Bunun nedeni popüler kişileri, ünlüleri veya içerik üreticilerini vloglarını izlediğimizde; günlük yaşamlarına bir göz atıyoruz. Onlara daha bağlı olduğumuzu hissediyoruz. Vloglar gerçek hayatla bağlantı kurmamızı sağayan içerikler oldu. Bizlere daha ait olduğumuzu hissettitiyor.

Bu ifade ve bağlantı hissi; refah ve öz saygı duygusunu öğrenme fırsatı, farklı insanlar hakkında daha fazla bilgi edinmenin farklı yolları gibi bir dizi fayda sağlıyor. Araştırmalar gösteriyor ki bu tarz içerikler özellikle insanları dünyayla daha bağlantılı ve etkileşimli hissettirebiliyor. Bunu çoğu zaman fark etmesek de vloglar, bizi bu mecralara geri getiren şeylerden biri.”

TikTok, topluluğu için kullanıcı deneyimini zenginleştirmeye odaklanırken gerçek geri bildirimlerle de kendini yönlendirmeye devam ediyor. Hem içerik üreticileri hem de izleyiciler için değer katan bir deneyim oluşturan platform; daha uzun videoları geliştirmeye devam ederken TikTok topluluğunu da dinlemeye devam edecek.

Bu Yazıya Tepki Ver