Birleşmiş Milletler Yetkilisi Gazze’deki Çaresizlik ve Açlık Durumuna Dikkat Çekti

image_657dfadcb7f4e_NEwqkM
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UNRWA Başkanı Filippo Grandi, Gazze’deki Kötü Yaşam Koşullarını Uyardı

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, UNRWA Başkanı Filippo Grandi, Gazze’de yaygın çaresizlik, açlık ve panik yaşandığını belirtti. Grandi, Gazze’nin daha önce hiç görülmemiş kötü yaşam koşullarıyla karşı karşıya olduğunu ve açlığın krizi daha da derinleştireceği uyarısında bulundu.

Lazzarini: Gazze’de Yardımların Durdurulup Hemen Tüketilmesi Çaresizliği ve Açlığı Gösteriyor

UNRWA Başkan Yardımcısı Stefano Lazzarini, Gazze’ye yaptığı son ziyarette gözlemlediği durumu paylaştı. Lazzarini, insanların yardım tırlarını durdurup hemen yiyecek alıp tükettiğini söyleyerek bu durumun çaresizliği ve açlığı gösterdiğini vurguladı.

İsrail-Gazze Çatışmaları Sonrası Durum

Hamas’ın İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim’de İsrail’e yönelik saldırılar düzenlediğini açıkladı. Bu saldırılar sonucunda İsrail, 1200 ölü ve 5132 yaralı olduğunu bildirdi. Gazze Şeridi’ndeki saldırılarda ise en az 18,787 Filistinli öldü. Sivil altyapının tahrip edildiği saldırılarda hastane ve eğitim kurumları da hedef alındı.

UNRWA Başkanı Grandi’nin açıklamaları, Gazze’deki acil insani durumu vurgulayarak uluslararası toplumun dikkatini çekmeyi hedefliyor. Gazze’deki insanların yaşadığı çaresizlik ve açlık durumu, acilen çözülmesi gereken bir insani kriz olduğunu gösteriyor.

Bu Yazıya Tepki Ver