BIST 100 Endeksi Öğlen Saatlerinde Düşüş Eğiliminde

image_6582cae8dd286_qFadIG
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günün İlk Yarısında BIST 100 Endeksi Geriledi

Günün ilk yarısında BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 51,85 puan azalarak 7.673,76 puana geriledi. Toplam işlem hacmi ise 27,9 milyar lira oldu.

Bankacılık ve Holding Endeksleri Değer Kaybetti

Bankacılık endeksi yüzde 0,2, holding endeksi ise yüzde 1,01 değer kaybetti.

En Çok Kazanan ve Kaybeden Sektörler

Sektör endeksleri arasında en çok kazanan yüzde 0,3 ile orman kağıt basım sektörü oldu. En çok gerileyen sektör ise yüzde 3,41 ile spor sektörü oldu.

Küresel Pay Piyasalarında Pozitif Seyir Devam Ediyor

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankasının gelecek yıl en geç mayıs ayında faiz indirimlerine başlayabileceğine yönelik fiyatlamalar ve “yumuşak iniş” ihtimalinin güçlenmeye devam etmesi ile pozitif bir seyir izlendiğini belirtti. Ancak, yurt içi piyasaların negatif ayrıştığı görülüyor.

Moody’s Türkiye Ekonomisi Hakkında Rapor Yayımladı

Öte yandan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye ekonomisine ilişkin yayımladığı “Kredi Görüşü” raporunda, sıkı parasal duruşun sürdürülmesi durumunda Türkiye’nin kredi notu görünümünün pozitife çevrilebileceğini bildirdi. Rapor, mayıs seçimlerinin ardından daha Ortodoks politikalara dönüşün kredi açısından olumlu olduğunu ve önemli makroekonomik dengesizliklerin azaltılmasının zaman alabileceğini belirtti.

BIST 100 Endeksi Teknik Analizi

Analistler, öğleden sonra ABD’de açıklanacak olan CB tüketici güven endeksi ve 2. el konut satışları verilerinin takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.600 ve 7.530 puanın destek, 7.700 ve 7.810 seviyelerinin direnç konumunda olduğu ifade edildi.

Bu Yazıya Tepki Ver