Bitki Koruma Ne Demektir?

İlgili fakülte bölümlerinden mezun olduktan sonra, ziraat mühendisliği unvanını hak eden mezunlar için bitki koruma elemanları da diyebiliriz.

ziraarweb (7)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlgili fakülte bölümlerinden mezun olduktan sonra, ziraat mühendisliği unvanını hak eden mezunlar için bitki koruma elemanları da diyebiliriz. Ziraat mühendisleri, Orman Tarım ve Köy İşleri Bakanlıklarının belirlemiş olduğu, kural ve kaideler çerçevesinde almış oldukları belgeler ile her türlü meyve, sebze, tahıl ve süs bitkisi yetiştiriciliği kontrol aşamaları görevlerinde yer alabilirler. Ziraat Web sitesinde görev alanları ile ilgili bilgilere ulaşabilme imkanınız vardır.

Bitki koruma olarak bahsedildiğinde ilk aklımıza gelen şey tabii ki zarar verilen böceklerdir. Bunun dışında, yabani otlarla mücadele etmekte kaliteli ve verimli bir ürün alma açısından önemlidir. Gübreleme aşamasında da kullanılacak olan zaç yağı tüm bu ekin bitkilerine zarar veren böceklerle mücadele de kullanılan bir üründür. Kullanımında vücut temasında kaçınılmalıdır.

Kategorilerine Göre Bitkiler ve Yetiştirme Aşamaları

Tarlada yetişmiş olan ve genellikle otsu bir yapıya sahip olan kültür bitkileri, kendi aralarında birkaç kategoriye ayrılırlar. Bu kategorileri sayacak olursak;

  • Tahıllar
  • Endüstriyel bitkiler
  • Yem bitkileri
  • Yemeklik baklagiller’ dir.

Ziraat mühendislerinin görevleri, almış olduğu ders notları ışığında bitkilerin ekilmeden önce kullanacak olan gübre türünü belirlerler. Bununla birlikte iklim ve toprağa uyumlu olan ürünlerin seçiminde etkendirler. Hangi zamanda, hangi bitkinin dikileceğine karar verirler. Kalitesi yüksek olan ağaçların ve bitkilerin yetiştirilmesinde denetimli kontrol sistemiyle çiftçilere destek olurlar. Ziraat Web sitesi ücretsiz olarak tüm zirai aşamalar ve detay bilgiler konusunda fayda sağlamayı hedef edinen bir platformdur.

Bu Yazıya Tepki Ver