Biyomekanik Testler Nelerdir?

Günümüz koşullarına kullanılan tıbbi cihazlarda geliştirilen biyomekanik değerlendirme en çok kullanılacak olan cihazların ne denli uygun olup olmadığını belirlemeye yarar.

laboratuvar (8)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüz koşullarına kullanılan tıbbi cihazlarda geliştirilen biyomekanik değerlendirme en çok kullanılacak olan cihazların ne denli uygun olup olmadığını belirlemeye yarar. Tıbbi alanda kullanım sağlayan cihazlar veya ekipmanlar için geliştirilen biyomekanik testleri cihazda kullanılması için bir sorun teşkil edip etmediğini belirler. Değerlendirme aşaması için Implantın belirli başlıca özelliklerine bakılması gerekir.

Bu özellikler ise; çeşitliliği, başarısızlık oranı, akma dayanımı, elastik modül, serbestlik derecesi, kesme kuvveti, basma ve gerilme gibi özelliklerine bakmak gerekir. Biyouyumluluk testleri ve tıbbi açıdan kullanım sağlayan cihazlarda en çok metaller, alaşımlar, seramikler ve polimerler kullanılır. Mekanik olarak hazır halde olan implantlar düzenli ve 3D kristal yapıya hâkimdir. Daha çok kalça ya da omuz implantları bu grup içerisinde yer alarak yük taşıma için kullanılır. Bu gibi durumlar için Laboratuvar Techcert sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Biyomekanik Test Yapımı Nasıldır?

Hazırlanmak istenilen parçaların özellikle kullanım sırasında oluşabilecek herhangi bir problem olup olmadığını göstermesi için gerekli görülen testlerin yapılması oldukça önemli bir durumdur. Laboratuvar da yapılacak olan mikrobiyolojik testler ve biyomekanik testlerin özellikle belirlenen ürün ile uygun sonucun belirlenebilmesi için gerekli olan kontrollerin yapılma durumunu amaçlar. Günümüzde farklı yapı içeren cihazlar veya ekipmanlar için uygulanan pek çok farklı sayıda test seçeneği bulunur. Böyle bir durum için Laboratuvar Techcert sitesinden bilgi alabilirsiniz.

 

Bu Yazıya Tepki Ver