Boks Antrenörü Osman Bozkurt ve Şampiyon Kızlarının Filmleri Aratmayan Hikayesi

image_65ed861340e0c
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dört Kızını da Boksör Yetiştirdi

Boks antrenörü Osman Bozkurt, çocukluğunda Muhammed Ali’nin maçlarını izleyerek boksa hayranlık duyduğunu ve 16 yaşında bu spor dalına yöneldiğini belirtti. Bozkurt, ilk çocuğu Latife’nin boksa ilgi duymasının kendisini mutlu ettiğini ve kızını boks çalıştırmaya başladığını ifade etti. Toplumdaki erkek hakimiyeti algısını yıkmak ve kız çocuklarının da boksta başarılı olabileceğini göstermek amacıyla diğer kızlarını da boksa yönlendirdi.

“Dangal” Filmini Çok İzledik

Bozkurt, dört kızını da boksör olarak yetiştirdiğini ve Hindistan yapımı “Dangal” filmindeki baba karakteri ile kendilerini özdeşleştirdiklerini dile getirdi. Filmi ailece izlerken kendi hikayelerini gördüklerini belirten Bozkurt, kızlarıyla yaşadıkları zorlukları aşmak için filmi tekrar tekrar izlediklerini açıkladı.

“Pes Etmemeyi Öğretti”

Büyük kızı Latife Bozkurt, hiperaktif olduğu için boksa yöneldiğini ve Türkiye şampiyonluğu kazandığını söyledi. Boksa ara verse de spora geri dönerek dünya şampiyonluğunu hedeflediğini ifade eden Bozkurt, “Dangal” filminin pes etmemeyi öğrettiğini belirtti.

“Türkiye’yi Temsil Etmek İstiyorum”

Baba ve ablalarını örnek alarak boksa başlayan diğer kızları da şampiyonluklar elde etti. Ebrar Bozkurt, Elif Bozkurt ve Amine Ahsen Bozkurt, Türkiye’nin gururu olmak için olimpiyatlarda derece almayı hedeflediklerini vurguladılar.

Bu Yazıya Tepki Ver