Böylesi görülmedi! Telefonu gasp etme sebebi ‘pes’ dedirtti

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İddiaya göre, Hüseyin E. (20) fındık birleştirme işinde amaçlamak üzere yaz aylarında Ordu’ya gitti. Burada 50 gün çalışan Hüseyin E., kendisi gibi fındık toplayan bir genç kızla sevgili oldu. Oysa Eylül ayında fındık sezonu bitince Hüseyin E. memleketi Adana’ya dönmek zorunda kaldı. Hüseyin E. sevgilisini fazla özleyince arkadaşlarına “Benim sevgilimi görmem gerekli onu çok özledim telefonum tuşlu olduğu için onu göremiyorum bana zeki telefon lüzumlu” dedi. Bunun üstüne arkadaşları Abdullah B. (21) ve Ö.G. (17) ile bir araya gelen Hüseyin E. zeki telefon gasp etmeye karar verdi. Gülpınar Mahallesi Parkı’na giden 3 arkadaş, parkta bulunan Yusuf D. (19), Adem D. (20) ve S.D.’ye (17) tabanca doğrultup tehdit ederek 2 zeki telefonu alarak durum yerinden kaçtı.

Akıllı telefonun birini bölge Hüseyin B. sevgilisini görüntülü arayıp hemen onu bakmak istedi. Ama cep telefonunun şarjı az olduğunu fark eden Hüseyin B. bir dükkana gidip para karşılığı burada bir vakit cep telefonunu şarj edip daha sonra sevgilisini görüntülü çağırmak için dükkandan ayrıldı. sırası gelmişken 3 şahıs da Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne ast Gasp Ofis Amirliğine artan bir şekilde şikayetçi oldu.

100’DEN ARTI GÜVENLİK KAMERASI İNCELENDİ

Polis olaydan sonradan 3 zanlıyı bulmak için park etrafında egzersiz başlattı. Yapılan çalışmalarda polis çevredeki takriben 100 güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Emniyet kameralarını saniye saniye izleyen polis, Hüseyin E.’nin gasptan hemencecik sonradan bir dükkana girip cep telefonunu şarj ettiğini belirledi. Bu görüntülerden yola çıkan polis diğer zanlıların da kimliğini tespit etti. Şüphelilerin Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesi’nde oturduğunu belirleyen polis yaptığı operasyonda 3 zanlıyı da gözaltına aldı.

Zanlı Hüseyin E.’nin ifadesinde niyetlenmek için Ordu’ya gittiğini, burada bir genç kız ile sevgili olduğunu, Adana’ya döndüğünde zeki telefonu olmadığı için sevgilisini göremediğini bu durumu da arkadaşlarına anlattığını belirterek, “Ben bunu anlatınca gece beni çağırdılar ’sana zeki telefon alacağız’ dediler. Beni parka götürdüler burada oturan 3 şahıstan 2 akıllı cep telefonu aldılar. Ben bu telefonlardan birini alarak sevgilim ile görüştüm daha sonra da telefonu sattım” dediği ileri sürüldü.
Öteki zanlılar ise Hüseyin E.’nin sevgilisiyle görüşmesi için birlikte zeki telefon gasp ettiklerini söylediklerini öne sürdükleri öğrenildi. Zanlılar sorgularının ardındaki adliyeye sevk edilirken, polis zeki telefonun birini satıldığı yerden geri alarak mağdura verirken, diğer telefonun zanlılar kadar kırılarak atıldığı öğrenildi.

Kaynak: İHA

Bu Yazıya Tepki Ver