Bu fotoğraflar bugün çekildi! Erzurum’da kar, İstanbul’da deniz keyfi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbullular dün yağan yağmurun arkasında bugün güneşli bir güne uyandı. Çok sayıda birey, Boğaz kenarına akın etti. Güneşin kadını çıkarmak isteyenler Beşiktaş ve Üsküdar’da sahil kenarlarını doldurdu. İstanbullular güneşin tadını çıkarırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü öğleden daha sonra kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

‘BİZ DE ŞAŞIRDIK AÇIKÇASI’

Ortaköy sahiline gelen Sinem Yıldırım, “Biz de şaşırdık açık konuşmak gerekirse. Ne giyineceğimizi bilemiyoruz bu havalarda. Geçen yıl bu zamanlar ben kalın mont ile dolaşıyordum. hemen ince trençkotla dolaşıyorum. Biz de şaşkınız. Bu güzel havayı fırsata dönüştürmeye çalıştık. Normalde planlarımız aralarında buraya varmak yoktu. Hoş havayı görür görmez Ortaköy’e geldik. Çıkmışken artık umarım yağmur yağmaz derim” ifadelerini kullandı.

İzmir’den İstanbul’a kızını ziyarete gelen İsmail Çetin ise, “Bahar havası gibi bir hava var. İzmir’den kızımın yanına geldim. Kızımla gezelim, görelim diye çıktık. Hoş bir hava var” dedi. Arkadaşları ile güzel havanın tadını çıkaran Gül Yapıcıer da, “Havalar çok hoş çok memnunuz lakin susama da olacak. Susuzluğa da dayanamayız. Böyle gitmesini de istemiyoruz havaların. Azıcık yağış ister Türkiye” biçiminde konuştu.

PALANDÖKEN İSE BEYAZA BÜRÜNDÜ

Erzurum’da büyük kasaba merkezinde yağmur etkin olurken, Palandöken’e kar yağdı. Türkiye’nin manâlı turizm merkezlerinden Palandöken Kayak Merkezi de beyaza büründü. Merkezde, yeni sezon hazırlıkları da tamamlandı. Kayak merkezindeki gondol, teleferik ve liftlerinin bakımları yapıldı, sisteme yeni liftler eklendi. Otel yöneticileri ise yeni sezon için personel eğitimlerini tamamladı. Ayrıca kış mevsiminin geç gelmesi sebebiyle kar kalınlığı az olan Palandöken’de yapay kar makineleri çalıştırılmaya başlandı. Aralık’ın birincil haftası açılması planlanan kayak sezonu için yerli ve tanıdık olmayan turistler otellerdeki yerlerini ayırtmaya başladı. Geçen yıla oranla erken rezervasyonda yüzde 30 artış olduğu belirtildi.

Polat Otel Genel Müdürü Ali Güney, beyaz gelinliğini giyinen Palandöken’in sezona hazır olduğunu belirterek, “Kasım ayının sonundayız. Kayak sezonunun açılmasına sayılı günler kaldı. Havaların soğumasıyla birlikte Palandöken’e de beklenen kar yağışı geldi. Bizler de ilave olarak suni kar yapımına başladık. Pazar günü akşamı da kar yağmasını bekliyoruz. Her yıl olduğu gibi bu sene da Aralık’ın birincil haftasında sezonu açmaya çalışacağız. Bu yıl erken rezervasyonlarda geçmiş yıllara kadar gösterme daha iyi yönde. Tesislerin bütün bakımları yapıldı” diye konuştu.

Hafta sonu olması sebebiyle şehir halkı merkezinden Palandöken’e çıkanlar, karın keyfini doyasıya çıkardı. Erzurum’un Oltu ilçesinden öğretmenlik yapan Nalan Göksu, “Palandöken’e öncelikle çıkıyorum. Gelir gelmez karla birlikte fazla güzel bir görüntü ile karşılaştık. Burada olmaktan mutluyuz. İnşallah sezon açılınca da kayak yapmaya geleceğiz” dedi.
bu arada, Palandöken Kayak Merkezinde yer alan komlardaki büyükbaş hayvanlar da yolların uzun bir süre kapanacağı için sahipleri tarafından şehir merkezine götürülmeye başlandı.

(DHA-İHA)

Bu Yazıya Tepki Ver