Bulaşık Makinesi Programı Neden Çok Uzun Sürüyor? Bulaşık Makinesinin Çok Uzun Yıkama Yapması Sorunu Nasıl Çözülür?

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Yüksek su sıcaklıklarında ve şiddetli tazyike sahip suyla tüm bulaşıkları elde yıkamaya göre daha iyi yıkamaya yardımcı olan bulaşık makineleri, her evin temel ihtiyaçları arasında yer alıyor. Günümüzde bulaşık tipleri ve kir durumuna göre en tasarruflu yıkamayı en kaliteli şekilde gerçekleştirmeyi sağlayan teknolojik donanımlar makinelerde yer alır. Bulaşık makinesinde yer alan farklı yıkama programları ile bulaşıkların nitelik ve kir durumuna göre en iyi yıkama işlemleri sağlanabilmektedir. Bulaşık makinesinin yıkama işleminin çok uzun sürmesi ise seçtiğiniz yıkama programına göre normaldir. Ancak yıkama programına göre olması gerekenden daha uzun süren bir yıkama söz konusu olduysa Ataşehir Arçelik Servisi merkezimizden profesyonel servis hizmeti almalısınız.

Bulaşık Makinesi Programı Neden Çok Uzun Sürer?

Teknolojik donanımları ve kaliteli üretim malzemeleri ile bulaşık makineleri, yüksek dayanıklılığa sahip olan cihazlardandır. Ancak kullanıcı hataları ve çevresel faktörler dolayısıyla bulaşık makineleri arızalanabiliyor. Makinelerdeki bazı arızalar performans sorunlarına veya kullanım sorunlarına neden olabiliyor. Bazı sorunlar ise dikkat edilmediği sürece herhangi bir engel teşkil etmeyen sorunlardır. Bulaşık makinesi çok uzun yıkıyor şikayeti bu sorunlar için en iyi örnektir. Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezimize gelen bulaşık makinesi arıza bildirimlerinin önemli kısmını da bu şikayet oluşturur.

Bulaşık makinesinde seçilen yıkama programına göre olması gerekenden çok daha uzun süre yıkama yapılması olağandışı bir duruma işaret etmektedir. Yani cihazınızda teknik bir arıza söz konusudur. Bulaşık makinenizin yıkama programın uzun sürmesi düşük su tazyik seviyesi, su giriş hortum ve filtrelerinde kısmi tıkanmalar, termostat ve su seviye anahtarı arızaları, rezistans arızası gibi teknik olasılıklar söz konusu olabilmektedir.

Bulaşık Makinesi Çok Uzun Yıkama Yapma Arızasının Onarımı Nasıldır?

Bulaşık makinesinin yıkama programının çok uzun sürmesi cihazın bağlı olduğu musluğu az açılmış olmasından kaynaklı olabilir. Çünkü bu tip uzun süren yıkamalar genellikle yeterli su tazyik seviyesinin yakalanamamasından kaynaklanmaktadır. Koşuyolu Arçelik Servisi uzmanlarımızın profesyonel müdahaleleri öncesinde bu hususu kontrol edebilirsiniz. Eğer herhangi bir sorun yoksa ve uygun su tazyik şiddeti mevcut ise teknik bir arıza bulunmaktadır.

Makinelerin yıkama fonksiyonun temel yapı taşları olan termostat ve su seviye anahtarlarının arızalanması veya rezistans arızası olması durumunda uzman teknikerlerimiz tarafından parça değişimiyle çözüm sağlanır. Üstelik bu işlemler, firmamız tarafından 1 yıl süreyle garanti altında bulunuyor.

 

Bu Yazıya Tepki Ver