Burası Kiev’in çocuk hastanesi: Kanser hastası çocuklar bodrumlarda tedavi görüyor!

1032022-burasikievincocukhastanesi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rus lider Putin’in geçen hafta perşembe günü Ukrayna’ya barış getirmek için askeri saldırı düzenleme kararından en çok etkilenenler çocuklar oldu… Birçok çocuk ailesiyle ülkeden kaçmayı başarırken Kiev’deki çocuk hastanesinde lösemi hastası çocukların tedavisi bodrumda derme çatma şartlarda devam ediyor.

Rus işgali devam ederken, Ukraynalı çocuk hastanelerinin bodrumları ülkenin çocuk kanser hastaları için sığınağa dönüştürüldü.

Bodrumların koridorlarını ince şilteler, yastıklar ve battaniyeler kaplarken, hemen üstlerinden patlama ve silah sesleri duyuluyor. Ebeveynler bu koşullar altında hasta çocuklarını sakinleştirmeye, onları uyutmaya yada yemek yedirmeye çalışıyor.

Doktorlar ve hemşireler ise ilaç, yiyecek ve su rezervleri azalmasına rağmen ellerinden gelen sınırlı tedaviyi sağlamaya çalışıyorlar.

200 KANSERLİ ÇOCUK BODRUMLARDA

Reuters’in geçtiği habere göre lösemiye karşı en etkili panzehir olan moral ve neşeyi yok eden saldırılardan habersiz penceresiz koridorlarda tedavi olan çocuklar bütün dünyayı üzdü.

Hastanenin baş hekimi Volodymyr Zhovnir, “Burada tedavi olamayan, ilaçlarına erişemeyen hastalar var” diyerek durumun vahametine dikkat çekti.

Normal şartlarda 600 yatak kapasitesine sahip hastanenin kapasitesinin şu an 200’e düştüğü belirtilirken, savaşta yaralanan küçük çocukların da tedaviye geldiği belirtildi.

ŞARAPNEL YARASI OLAN ÇOCUKLAR DA GETİRİLİYOR

Doktorlar, perşembe gününden beri dört çocuğun şarapnel ve kurşun yarasıyla hastaneye getirildiğini duyurdu.

Hastanede tedavi olanlardan biri de annesi Maryna ile hastanede kalan 9 yaşındaki lösemi hastası bir çocuk. Haberde, “Bombalar, siren sesleri ve çatışma seslerini duyunca aşağı indik. Burada tedavi devam ediyor fakat temel gıda malzemelerine ihtiyacımız var” dedi.

Doktorlar ve yetkililer savaşın başlamasıyla bodrumda derme çatma bir alan yaratmayı başardı.

Bodrumda bazı çocukların oksijen tüpüne ya da seruma bağlı olduğu belirtilirken, hastanenin güvenliğinin endişeleri artırdığı kaydedildi.

Bu Yazıya Tepki Ver