Çağımızın Sorunlarından Olan Alkol ve Madde Bağımlılığı Üzerine Uzman Doktor Ahmet Yassa Çerçevesinden Bakış

Dr. Ahmet Yassa (12)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm dünya ile birlikte ülkemizde de alkol ve madde bağımlılığı giderek artıyor. Yaşadıkları çeşitli psikolojik nedenler ve travmalar sonucunda insanlar alkol ve madde kullanımına yöneliyor. Ve bu durum bir süre sonra bağımlılığa dönüşüyor. Mutlaka tedavi edilmesi gereken bu bağımlılık insan yaşamını Her anlamda olumsuz etkiliyor.

Uzman Doktor Psikiyatri Ahmet Yassa alkol ve madde bağımlılığı konusunda tüm ebeveynleri uyarıyor. Birçok önemli belirti ile kendisini ortaya koyan bu tür bağımlılıklar özellikle genç yaşta olan bireyleri çok kısa sürede etkisi altına alabiliyor. Fark edildiği anda uygulanan etkin tedavi yöntemleri ile bu sorunlardan kurtulmanın mümkün olduğunu anlatan uzman doktor çözümlenemediği durumlarda ne tür sorunları da beraberinde getireceğini ortaya koyuyor.

Uzman Doktor Psikiyatri Ahmet Yassa Yaptığı değerlendirmelerde alkol ve madde bağımlılığı tedavi sürecinde öncelikli olarak güçlü ve pozitif aile bağlarına dikkat çekiyor. Bu güçlü bağlar ile birlikte yapılan en doğru terapiler ve ilaç tedavileri kişilerin bu zorlu süreçten kurtulmasına olanak sağlıyor.

Tüm ebeveynleri konunun hassasiyetine karşı bilgilendiren Uzman Doktor Psikiyatri Ahmet Yassa eğer bu bağımlılıklara bir çözüm bulunamazsa bu durumun kişilerin hayatına son vermesi ne kadar gittiği konusunda uyarıyor. Aile ile birlikte güçlü bağlarla hareket eden bağımlılar için sürecin daha kolay geçtiğini ifade ediyor.

 

Bu Yazıya Tepki Ver