Cedi Osman’dan Hidayet Türkoğlu’na Yanıt “Beni Kimsenin Önüne Atamazsınız”

Screenshot_7
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli basketbolcumuz Cedi Osman, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun açıklamalarına sert bir yanıt verdi.

NBA’in Batı Konferansı ekiplerinden San Antonio Spurs’ün formasını giyen milli basketbolcumuz Cedi Osman, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun kendisi hakkındaki açıklamalarına karşı sessiz kalmadı.

Cedi Osman, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Dünyanın çok daha önemli konularla, acılarla imtihan edildiği günlerde, kişisel bir konuyla ilgili sizleri meşgul etmek istemezdim. Formasını hayatım boyunca gururla taşıdığım Milli Takım’ın bir tartışma konusu olmasından derin bir üzüntü duyuyorum. Tam da bu yüzden gerçeklerin bilinmesi gerektiğini düşünüyorum.” ifadeleriyle milli takıma katılmama sürecini açıklığa kavuşturmak istediğini dile getirdi.

Osman, “Mental ve fiziksel yorgunluğun artık sağlığımı da etkilediğini fark etmeye başladım.” diyerek, sağlık sorunlarının etkisi altında olduğunu belirtti.

Milli forvet, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ile görüştüğünü ve izin aldığını belirterek, “Ben milli formayı reddetmedim. Benim için Ay-Yıldızlı formadan daha değerli bir forma yoktur.” dedi.

Hidayet Türkoğlu’nun açıklamalarına da tepki gösteren Cedi Osman, “Kimsenin beni kamuoyunun önüne atmasına izin vermem. Hakkımda yapılan suçlamaları asla kabul etmediğimi ve gerçekleri söylemeye devam edeceğimi bilmenizi isterim.” ifadeleri ile açıklamasını sonlandırdı.

TBF Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ise daha önce yaptığı açıklamada, Cedi Osman’ın milli takıma katılmama kararını anlamakta zorlandıklarını söylemiş ve “Bu soruyu bizden çok Cedi ve diğer arkadaşlara sormamız gerekir.” ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca yaz aylarında 2024 Olimpiyat Elemeleri Turnuvası’na sakatlıklarını gerekçe göstererek katılmayan bazı oyunculara da ağır cezalar verildiği belirtilmişti.

 

Bu Yazıya Tepki Ver