Çelik Hasır Fiyatları Nasıl Belirlenir?

celikhasirfiyat (9)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çelik hasır fiyatları belirlenirken genel olarak S220 çeliğinden üretilen hammadde fiyata etki eder. Çelik hasır, fabrika zemin betonlarında, betonarme su kanallarında, tünellerde, yol tabanlarında gibi çoğaltabileceğimiz birçok inşaat sektöründe kullanılmaktadır. Piyasa aktörlerinin genel olarak isimlendirdiği betonarme çelik çubuğu önceden kaynaklanarak hazırlanmış çelik hasırların isimlendirilmesinde ve fiyatlandırılmasında kullanılır.

Çelik Hasır Neden Kullanılır?

Çelik hasırlar üretilirken punto kaynakları ile birleştirilen çubukları kaynak noktalarında minimum kayma kuvvetleri belirli standartlar içerisindedir. Bununla birlikte çelik hasır emniyet gerilmeleri de belli standartlarda yapılmaktadır. Kullanıldıkları alanlar, döşemeler, istinat duvarları, betonarme perdeler, kanaletler ve çeşitli büyük yapı elemanlarında da kullanılmaktadır. Normal çeliklere göre emniyet gerilmeleri iki kat daha fazla olduğunda gerekli demir kesitleri yarı yarıya azalır. Ağırlık olarak tasarruf sağlar. Fiyat avantajları ile ilgili tüm detaylara Çelik Hasır Fiyat sitesinden ulaşabilirsiniz.

Çelik Hasır Boyutları

Çelik hasırlar, enleri 1,85-2,45 metre,  boyları da 3-12 mt olabilecek şekilde imal edilebilirler. Ancak genel olarak nakliye imkanları göz önünde tutularak, eni 2.15 mt, boyu da 5 mt olarak yapılmaktadırlar. Bu boyutta hazırlanan çeşitlerine genel olarak standart hasır denilmektedir.

Çelik hasırların üretimi esnasında eski usul şeklinde demir bağlamaları söz konusu olmadığı için işçiliklerden de büyük tasarruf sağlanır. Çelik hasırlar fabrikasyon olarak üretildikleri için hata söz konusu en minimumdur. Üretim, ebat, boyut, nakliye, işçilik gibi tüm detaylarla elde edilecek fiyat içerikleri hakkında Çelik Hasır Fiyat sitesinden güvenilir bir şekilde hizmet alabilirsiniz.

 

Bu Yazıya Tepki Ver