Cemil Kayıhan: Pandemi ile sosyal medya kullanımı katlanarak arttı

Genç girişimci Cemil Kayıhan pandeminin etkisi ile sosyal medya kullanımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dijital devrin yaşandığı bugünlerde pandeminin etkisi ile sosyal medyanın günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğuna, avantajları olduğu kadar dezavantajları olduğuna da dikkat çekti.

Cemil Kayıhan (3)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İş insanı Cemil Kayıhan sosyal medya ve dijital pazarlama alanlarında uzmanlığı ile biliniyor. Sosyal medya hakkında yaptığı derin çalışmalar ile toplum nabzını da ölçen Kayıhan, pandeminin etkisi ile ilgili yaptığı çalışmalardan kısa açıklamalarla bahsetti.

COVID-19 pandemisinin tüm dünyayı dijital yaşama dönüştürdüğünü söyleyen Kayıhan’ın açıklamaları şöyle: 2019 yılının Aralık ayından bu yana tüm dünyaya yayılan COVID-19 salgını ile birlikte insanların günlük yaşam biçimlerinde büyük değişimler meydana geldi. Zaman zaman evden dahi çıkamadığımız kapanma günlerinin dışında; uzaktan eğitim, uzaktan çalışma yöntemleri gibi pek çok dijital çözümleri günlük hayatımıza entegre etmek zorunda kaldık. Kısacası istesek de istemesek de hayatımızı dijitale dönüştürdük.

SOSYAL MEDYA KULLANIMI KATLANDI

COVID-19 pandemisinde sosyal medya kullanımının da arttığını söyleyen sosyal medya uzmanı Cemil Kayıhan açıklamalarını sürdürdü:

Pandemi dönemine kadar dijital dünyayla yakın olmayan insanlar pandeminin etkisi ve tüm sektörlerin online çözümler üretmesi ile işlerini, eğitimlerini ve günlük yaşamda yapılması gereken işlemlerini teknolojik araçlar ve internet ile yapmaya başladı. Tabii günlük yaşamı idame ettirmenin yanı sıra insanlar boş vakitlerini eğlenceli bir şekilde değerlendirmek ve arkadaş çevresi ile etkileşim halinde olmak için sosyal medya kullanmaya başladı. Bu dönemde sosyal medya kullanımı katlandı.“

AKRABA VE ARKADAŞ GÖRÜŞMELERİ SOSYAL MEDYADAN

Salgınla beraber yakın çevre ile sosyal olarak görüşmelerin uzaktan ve sosyal medya yolu ile yapılması oldukça yaygınlaştı. Sosyal medya uzmanı Cemil Kayıhan bu konuyu şöyle değerlendirdi:

“Herkes bilir ki Türk milletinin arkadaşlık, komşuluk ve akrabalık bağları çok kuvvetlidir. İnsanların sosyal yaşamları pandeminin etkisiyle maalesef çok etkilendi. İnsanlar birbirlerine olan özlemlerini gidermek için sosyal medya kullanmaya başladı. Görüntülü görüşmeler, sosyal medya platformlarından yaptıkları paylaşımlar ile birbirlerinden haber almak insanlara cazip geldiği için insanlar sosyal medyayı severek kullanıyor.”

AVANTAJLARIN YANINDA DEZAVANTAJLARI DA VAR

Sosyal medya sayesinde insanların dünyanın öbür ucundaki yakınlarıyla bile anlık olarak iletişim kurması, teknoloji sayesinde eğitim ve iş gibi faaliyetlerin kolayca çözümlenebilmesinin yanında insan hayatına olumsuz etkileri olduğunu da belirten Kayıhan sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Her şeyin fazlasının zarar olduğu aşikar. Sosyal medya ve dijital dünyayı elimizden geldiğince verimli, yerinde ve tadında kullanmak herkesin faydası. Ancak sosyal medya kullanımının avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Çocuklarda görülen sosyal ve psikolojik bozuklukların büyük sebeplerinden biri dijital dünya olarak biliniyor. Yetişkinlerde de maalesef durum farklı değil. Kendimizi bu konularda frenlememiz, toplumun sosyal medya kullanımı hakkında bilgilendirilmesi şart.”

Bu Yazıya Tepki Ver