Cep Telefonlarından Gelen Dolandırıcılık Mesajlarına Dikkat!

image_660d1ba28f096
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emekliler Dolandırıcıların Hedefinde

Son zamanlarda sosyal medya ve cep telefonları aracılığıyla gönderilen mesajlar, vatandaşların dolandırıcıların tuzağına düşmesine neden olabiliyor. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nden sonra dolandırıcılar, enflasyon ve promosyon gibi konularla emeklileri hedef alarak çeşitli dolandırıcılık yöntemlerine başvuruyor.

Uzmanlar Uyarıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adıyla emeklilere “enflasyonla mücadele” kapsamında “geri ödemesiz devlet desteği” gibi konuların kullanılarak dolandırıcılık mesajları atıldığına dikkat çeken Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefer Darıcı, dolandırıcıların gündemi takip ederek insanları kandırmak için çaba harcadığını belirtti.

Doç. Dr. Darıcı şunları söyledi:

“Özellikle insanların haberlerden, televizyonlardan takip ettikleri gündeme ilişkin başlıkları, sosyal medyadan takip ettikleri içeriklere yönelik oltalama eylemlerinde bulunuyorlar. Dolandırıcılar amaçlarına ulaşabiliyor.”

Önemli Uyarılar

Doç. Dr. Darıcı, özellikle cep telefonlarına gelen mesajların sıkıntı oluşturduğunu vurgulayarak şunları ekledi:

“Dolandırıcıların en çok emeklilere yönelik eylemlerde bulunduğunu görüyoruz. Özellikle son süreçte seçimlerin ardından emeklileri hedef alan dolandırıcılık faaliyetlerinin arttığını gözlemliyoruz. Cep telefonlarından gelen mesajlar, bu bağlamda ciddi sıkıntı oluşturuyor. Orijinal bilgi almak için ilgili bakanlıkların ve kurumların resmi web sitelerini takip etmek gerekiyor.”

Bu Yazıya Tepki Ver