Cezaevinden çıktı! Eşiyle evlenen arkadaşını öldürdü

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edinilen bilgiye takriben, olay Yüreğir ilçesi Mutlu Mahallesi 2950 sokakta 13 Kasım günü meydana geldi. İddiaya kadar, Cuma B.’nin (25) kullandığı motosiklete kar maskeli bir kişi kadar pompalı tüfekle ateş açıldı.

Saldırıda Cuma B. ve yanına yolculuk eden arkadaşı Eren Kaya (20) ağır yaralandı. Silahı kullandığı kayıtlı birey, yanında tekrar kendisi gibi kar maskeli başka biriyle kaçtı. Yaralılar, Adana Büyük Kasaba Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Eren Kaya, doktorların tüm müdahalelerine rağmen 19 Kasım günü hayatını kaybetti.

POLİSİN ARAŞTIRMASI GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Olayın cinayete dönüşmesi sonrası Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne alt Suç Oluşturan Büro Amirliği dedektifleri zanlıları yetişmek için çalışma başlattı. Polis olayın olduğu mahalleye giderek cümbür cemaat ile bir bir görüşüp öldürülen şahsın kimseyle husumetli olup olmadığını araştırdı.

CEZAEVİNDE ÖLDÜRMEYE KARAR VERDİ

Polisin yaptığı araştırmada maktul Kaya’nın bir vakit önce cezaevinden çıktığını ve burada tanıştığı Metin A.’nın dini nikahlı ve 2 yaşında bir çocuğu olduğu eşi D.T. (18) ile yakınlaştığını, bir süre daha sonra da dini nikahla evlendiklerini öğrenince arasında husumet başladığını belirledi. Polis ayrıca, Kaya ile D.T.’nin, D.T. eşi Metin A.’yı cezaevine görmeye geldiği sırada tanıştığını ve sonradan da arasında gönül ilişkisi başladığını, Kaya’nın Metin A.’dan önce cezaevinden çıkınca D.T.’nin Kaya ile dini düğün kıyarak evlendiğini saptadı. Metin A.’nın da bu durumu cezaevindeyken öğrendiğini, böylece Kaya’yı öldürmeye karar verdiğini öğrendi.

KANLI PUSU

Polis keza, zanlının cezaevinden 6 ay önce çıktığını ve aralıksız Kaya’yı öldürmek için fırsat kolladığını, 13 Kasım günü de Kaya’nın arkadaşı Yusuf A.’yı bularak şahsı tabanca zoruyla kaçırıp Kaya’yı telefonla arayıp bir adrese çağırmasını istedi. Yusuf A. korkudan arkadaşını arayıp buluşmak istediğini söyleyip adres verdi. Zanlı ile arkadaşı M.Y. de (16) Kaya gelene değin Yusuf A.’nın başına silah dayayıp pusuyu ona haber vermemesini sağladı. Bir vakit sonra Kaya, arkadaşı Cumali B. ile motosikletle durum yerine geldi. Metin A.’nın, eşini elinden bölge zanlıyı görünce motosiklet durmadan pompalı tüfekle ateş açmaya başladığını belirleyen polis, zanlıları yaptığı operasyonla yakaladı. İki zanlı da çıkarıldıkları duruşma kadar tutuklandı.

Kaynak: İHA

Bu Yazıya Tepki Ver