Columbia Üniversitesi’nde Filistin’e Destek Eylemleri Sürüyor

image_66308a945ae75
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okul Yönetimi ve Öğrenciler Arasındaki Anlaşmazlık

ABD’nin New York kentinde bulunan Columbia Üniversitesi’nde yaklaşık iki haftadır devam eden Filistin’e destek eylemleri, okul yönetimi ile öğrenciler arasında uzlaşı sağlanamadı. Üniversite yönetimi, eylemlerin kampüs içinde istenmeyen bir ortam oluşturduğunu savunarak öğrencilere kamp alanını boşaltmaları çağrısında bulundu.

Öğrencilerin Kararlılığı

Eylemlere katılan öğrenciler, disiplin cezaları ve okuldan uzaklaştırma tehditlerine karşı direnerek eylemlere devam edeceklerini belirtti. Öğrenciler, Yahudi düşmanlığı suçlamalarını reddederek, barışçıl bir ortamda eylemlerine devam ettiklerini vurguladı.

Eylemlerin Yayılması

Columbia Üniversitesi’nde yaşananlarla benzer şekilde, ABD genelinde 70’ten fazla üniversitede Filistin’e destek protestoları düzenleniyor. Bu eylemlere katılan yüzlerce öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Ayrıca, San Francisco Üniversitesi öğrencileri de İsrail’e askeri malzeme sağlayan firmalarla olan ticari ilişkilerin sonlandırılmasını talep etti.

BM’den Tepki

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Savunucuları Özel Raportörü Mary Lawlor, Columbia Üniversitesi’ndeki öğrencilere yönelik uzaklaştırma cezası tehditlerine tepki göstererek, öğrencilerin barışçıl toplanma hakkının ihlal edildiğini belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver