Cooltech Soğuk Lipoliz Nedir?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Günümüzde dünyanın belki de en çok problem yaşadığı konulardan birisi fazla kilolar ve bunların sebep olduğu sağlık problemleridir. Onlarca saat süren spor ve diyetlerden sonra bile hala verilemeyen bazı kilolar vücutta kalmakta ve bu kilolardan ne yaparsak yapalım kurtulmamız mümkün olmamaktadır.

Özellikle karın bölgesinde bulunan yağların eritilmesi oldukça zor olduğu için insanlar zayıflamanın artık bir hayal olduğunu düşünmektedir. İşte bu nedenle insanlar birçok farklı tedavi ve operasyon yöntemi tercih etmektedir. Ancak bunlar dışında da zayıflama yöntemleri mevcuttur. Bu yöntemlerden hem en etkilisi hem de hiçbir cerrahi işlem içermeyen soğuk lipoliz işlemi, gelişen sağlık endüstrisi ile beraber cooltech teknolojisi ile buluşmuştur. Cooltech soğuk lipoliz, istenmeyen bölgelerde bulunan yağlardan kurtulmakta en çok tercih edilen uygulamadır. Bu uygulama, bu istenmeyen bölgelerde bulunan yağların cihazın özel olarak üretilmiş olan başlıkların içerisine vakumlanması sağlandıktan sonra -8 derece sıcaklıkta dondurulması ve dondurulan yağ hücrelerinin kontrollü bir biçimde ölümünün sağlanması şeklinde gerçekleşmektedir.

Bu işlem sırasında herhangi bir cerrahi müdahale gerçekleşmemekle beraber bu süreç tamamen güvenilir ve hızlı bir süreçtir. Hiçbir şekilde ağrı ve benzeri yan etkileri bulunmayan cooltech soğuk lipoliz, CE0051 sertifikasına sahip olan cooltech soğuk lipoliz cihazları ile uygulanmaktadır. Soğuk lipoliz özellikle eritilemeyen bel, göbek ve basen bölgelerinde oldukça etkili olmakta ve bu nedenle de bu bölgelere yönelik uygulamalarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Cooltech Soğuk Lipolizin Uygulanması Cooltech soğuk lipoliz uygulaması, birkaç aşamadan oluşan bir süreçtir. Öncelikle yapılan işlem, bölgelerin tespitinin yapılmasıdır. Bu bölgeler, tedavi uygulanacak hasta ile iletişime geçilerek belirlenmektedir. Şikayetçi olunan bölgeler belirlendikten sonra bu bölgeler manuel ve görsel bir biçimde çizilmekte ve işaretlenmektedir. Bu aşamadan sonraki işlemde uygulanan sıcaklık seviyesinin -8 derece olması nedeniyle çeşitli deri yanıkları oluşmaması için özel pedler (cool pad) tedavi uygulanacak bölgeye yerleştirilmektedir. Antifriz özelliği bulunan jeller sayesinde koruyucu bir tabaka sağlanmakta ve bu tabakanın üzerine gelen pedler ile işleme hazırlanılmaktadır. Koruyucu pedlerin gerekli noktalara yerleştirilmesinden sonraki işlem, bu pedlerin üzerine cooltech başlıklarının yerleştirilmesidir.

Bu başlıklar sayesinde yağ hücreleri yukarıda da bahsettiğimiz şekilde dondurulmakta ve Apoptozis (programlanmış hücre ölümü) yöntemiyle soğutma işlemi yapılmaktadır. Bu süreç tamamen bölgesel kontrol etkisi sağlanan bir süreç olup herhangi bir acı veya ağrıya sebep olmamaktadır. Bu nedenle oldukça güvenli ve ağrısız bir işlem olduğunu söyleyebiliriz. Bu süreç yaklaşık olarak 30-70 dakika sürmekte olup bu sürenin sonunda başlıkların çıkartılması ve tedavi bölgesine masaj yapılması işlemleri gerçekleştirilir. Bu süre, işlem yapılacak bölgede bulunan kas-yağ oranına göre belirlenmektedir. Bu masajın sebebi ise bu vakum müdahalesine maruz kalan noktalarda morluklar ve izler oluşmasını engellemek ve vücudun normal görünümüne sahip olmasını sağlamaktır. Tüm bu işlemler sırasında herhangi bir anestezi işlemi yapılmamaktadır. Zira yapılan işlem cerrahi bir işlem olmadığı için lokal veya genel anestezi işlemine ihtiyaç duyulmamaktadır. Cooltech soğuk lipoliz teknolojisi yardımı ile yürütülen bu süreç bitiminde de verilen hizmet devam etmekte ve yaklaşık olarak 3 ay sonrasında bir kontrol yapılmaktadır. Bu kontrol klinikte gerçekleşmekte olup tamamen ücretsizdir. Bu nedenle sizlere sadece soğuk lipoliz sürecinde değil, tedavi öncesinde ve tedaviden sonra da tam zamanlı bir destek sunmaktayız. Bizlerle iletişime geçip cooltech soğuk lipoliz işleminizi en hızlı ve en güvenilir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak : https://www.floraklinik.com/cooltech-soguk-lipoliz/

 

Bu Yazıya Tepki Ver