Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan ziyaretinde Türkiye-Macaristan dostluğunu vurguladı

image_6580b1bb576bc_q25aXt
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan, Türkiye-Macaristan dostluk anlaşmasının 100. yıl dönümünde Macaristan’ı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Türkiye-Macaristan dostluk anlaşmasının imzalanmasının 100. yıl dönümü olduğunu belirtti. Erdoğan, iki ülke arasındaki tarihi bağlara ve kültürel yakınlıklara vurgu yaparak, dostluğun aslında bir asrın çok daha ötesine uzandığını söyledi.

Ticaret hacmi hedefi 6 milyar dolara ulaşmak

Erdoğan, Türkiye ve Macaristan arasındaki ticaret hacmini 6 milyar dolarlık bir hedefe ulaştırmak için kararlı olduklarını ifade etti. İkili ilişkilerin güçlendirilmesi için mevcut ekonomik komisyon mekanizmasının yanı sıra ekonomi ve ticaret ortak komitesini de tesis ettiklerini söyleyen Erdoğan, karşılıklı yatırımların teşvik edildiğini ve savunma sanayii, enerji gibi alanlarda işbirliğinin artırıldığını belirtti.

Türk ve Macar halklarının yakınlaşması için Türkiye-Macaristan Kültür Yılı

Erdoğan, Türkiye ve Macaristan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için imzalanan anlaşmaların önemine dikkat çekti. Özellikle Türkiye-Macaristan Kültür Yılı etkinlikleri sayesinde Türk ve Macar halklarının birbirlerine daha da yakınlaşacağını söyledi.

Güncel meselelerde işbirliği

Erdoğan, ikili görüşmelerde Türkiye, Avrupa Birliği ilişkileri, Ukrayna ve Gazze’deki gelişmeler dahil olmak üzere güncel meseleleri ele aldıklarını belirtti. Macaristan’ın Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyeliğine olan desteğine memnuniyet duyduğunu ifade eden Erdoğan, Gazze’de İsrail vahşetinin sona ermesi için çalıştıklarını ve Ukrayna’da diplomatik çözüm odaklı çalışmalara devam ettiklerini vurguladı.

Teşekkür ve iyi dilekler

Erdoğan, ziyaretleri sırasında kendisine ve heyetine gösterilen samimi misafirperverlik için teşekkür etti ve alınan kararların hayırlara vesile olmasını diledi.

Bu Yazıya Tepki Ver