Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan Macron’a yanıt

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Macron’un NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Paris’te düzenlediği karşılıklı basın toplantısındaki sözlerine Twitter’dan tepki gösterdi.

Paylaşımında Kalın, Macron’un, Brüksel’in ülkenin adının değişmesini deha içeren bütün taleplerini karşılamasına karşın Kuzey Makedonya’nın Avrupa Birliğine üyelik müzakerelerinin başlamasını veto eden tek lider olduğunu vurguladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Macron’a sarf ettiği belirli, “Yok Edici siyaset arzunuzu anlıyorum. Lakin parçaları bir araya getirmekten usandım. Her Tarafta birlikte oturup dere içebilelim diye, kırdığınız bardakları aralıksız her tarafta yapıştırmak zorunda kalıyorum.” sözlerini de Kalın, paylaşımında hatırlattı.

“BİRBİRİ ARDINA BARDAK KIRMAYA DEVAM EDİYOR VE HALA NEHIR İSTİYOR”

Macron’un Türkiye’nin, NATO müttefiklerinden dayanışma beklememesi gerektiği yönündeki sözleri hakkında, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Macron, birbiri ardına bardak kırmaya devam ediyor ve hala dere istiyor.” ifadelerini kullandı.

Macron, Stoltenberg ile Paris’te düzenledikleri karşılıklı basın toplantısında, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin, “Müttefikimiz Türkiye’nin emniyet kaygılarının son derece farkındayım. Çok sayıda terör saldırılarına maruz kaldılar. aynı zamanda, keza DEAŞ karşıtı koalisyon için tehdit yaratıcı bir askeri harekat yapıp hem de birlik ve yardım beklenemez.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

(AA)

Bu Yazıya Tepki Ver