Deneyap Teknoloji Atölyeleri Türkiye Genelinde Eğitim Vermeye Devam Ediyor

image_65cb147f8afbc
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binlerce Öğrenciye 11 Farklı Programda Eğitim Verilirken Başvurular Başladı

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Türkiye’nin 81 ilinde yer alan 139 atölyede on binlerce öğrenciye eğitim veriyor. Robotik ve kodlamadan nanoteknolojiye, tasarım ve üretimden yapay zekaya kadar 11 farklı program kapsamında eğitim sunan atölyelere başvurular ise başladı.

Atölyelerdeki Kapasite ve Eğitim Kadrosu

Deneyap Teknoloji Atölyeleri toplam 139 atölye, 262 derslik ve 20 bini aşkın öğrenci kapasitesine sahiptir. Atölyelerde 4 bin 541 eğitmen öğrencileri geleceğe hazırlamaktadır.

Başvuru Süreci ve Seçme Aşamaları

Başvurular, 25 Şubat tarihine kadar devam edecek. Başvuran adaylar, öncelikle e-sınava katılacak. Ardından çevrim içi eğitim ve görev tamamlama aşamasına geçecekler. Başarıyla tamamlanan bu aşamaların ardından adaylar “uygulama sınavına” davet edilecek. Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan öğrenciler Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim alma hakkı elde edecekler.

Eğitim İçeriği ve Süresi

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim, 11 farklı program başlığında 36 ay sürmektedir. Proje temelli dersler ve takımlar dönemi olmak üzere 2 aşamadan oluşan eğitimlerde, öğrenciler tasarım ve üretim, robotik ve kodlama, elektronik programlama ve nesnelerin interneti, ileri robotik, malzeme bilimi ve nanoteknoloji, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojileri gibi konularda yüz yüze eğitim alırken; yazılım teknolojileri, siber güvenlik, yapay zeka ve mobil uygulama dersleri çevrim içi olarak sunulmaktadır.

Eğitim Sonunda Proje Şenlikleri ve Yarışmalara Hazırlık

Deneyap öğrencileri, her eğitim sonunda proje şenliklerine katılarak özgüven kazanır ve mentorları eşliğinde ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanır. Ayrıca, eğitimlere paralel olarak teknik ve bilimsel geziler, piknik ve kamp programları da düzenlenerek öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkı sağlanır.

Türkiye’nin teknoloji alanında gelişimini amaçlayan Deneyap Teknoloji Atölyeleri, öğrencilere tamamen ücretsiz olarak eğitim imkanı sunmaktadır.

Bu Yazıya Tepki Ver