Depresyon Tanısı Alan Kadınların Kalp Hastalığı ve Felç Riski Daha Yüksek

image_65fd666acc0ce
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Depresyon ve Kardiyovasküler Hastalıklar Arasındaki İlişki Araştırıldı

Japonya’daki Tokyo Üniversitesi’nden araştırmacılar, depresyon tanısı alan kadınların kalp hastalığı ve felç geçirme riskinin, zihinsel sağlık bozukluğu tanısı alan erkeklere göre daha yüksek olduğunu belirledi.

Kadınlarda Kardiyovasküler Hastalık Riski Daha Yüksek

2005 ile 2022 yılları arasını kapsayan 4,1 milyon kişinin sağlık verilerini analiz eden araştırmacılar, depresyonu olan erkek ve kadınlarda kardiyovasküler hastalık riskinin arttığını ancak kadınlarda bu riskin daha yüksek olduğunu tespit etti. Kadınlarda kardiyovasküler hastalık riski yüzde 64 iken, erkeklerde bu oran yüzde 39 olarak belirlendi.

Kadınların Diğer Kalp Sorunlarına Daha Yatkın Olduğu Belirlendi

Çalışmada yer alan Dr. Hidehiro Kaneko, kadınların anjina, felç ve diğer kalp sorunlarına daha yatkın olduğunu kaydetti. Ayrıca, kadınların kalıcı depresyon belirtileri yaşama olasılıklarının daha yüksek olduğunu ve hormonal değişiklikler sırasında depresyona girme risklerinin arttığını belirtti.

Depresyon ve Kalp Sağlığı Arasındaki İlişki ve Önemi

Depresyonu olan kadınların depresyonu olmayanlara göre daha yüksek kalp krizi, anjina, felç ve kalp yetmezliği riskine sahip olduğu belirlendi. Dr. Kaneko, sağlık profesyonellerinin depresyonun kardiyovasküler hastalık gelişiminde oynadığı önemli rolü kabul etmeleri gerektiğini ve bu durumun önlenmesi ve tedavisinde hasta merkezli yaklaşımların önemini vurguladı.

Çalışma JACC Asia dergisinde yayınlandı.

Bu Yazıya Tepki Ver