Depresyonu Azaltmak İçin İlaç ve Terapiden Daha Etkili Yöntemler Tespit Edildi

image_65cdf0a94608b
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya’daki Queensland Üniversitesi Bilim İnsanlarından Çarpıcı Araştırma

Yürüme, Koşma ve Yoga Depresyonu Azaltıyor

Avustralya’daki Queensland Üniversitesi’nde görevli bilim insanları, depresyonu azaltmak için ilaç ve terapi seanslarından daha faydalı iki çözüm olduğunu tespit etti. British Medical Journal isimli tıp dergisinde yayınlanan araştırmada, bilim insanları yürümek, koşmak ve yoga yapmanın depresyonu azalttığını ortaya çıkardı.

Egzersizlerin Depresyon Üzerindeki Etkisi

Araştırmayı yürüten Dr. Michael Noetel, “Yürüme ve koşmanın çok az yan etkisi ya da pragmatik engeli var ve hangi seviyede olursa olsun herkes için depresyonu azaltmakta etkili bir çözüm” dedi. Noetel ayrıca depresyonun belirtilerini azaltmak için çok daha yoğun egzersiz yapılabileceğini dile getirdi. Bilim insanları, 14.170 katılımcının verilerini inceleyerek hangi aktivitelerin depresyonu azaltmakta daha yardımcı olduğunu belirledi.

Egzersizin İlaç ve Terapiden Daha Etkili Olması

Yapılan araştırmada bilim insanları, “Yoga özellikle yaşlı erkeklerde ve güç antrenmanları ise genç kadınlarda çok daha iyileştirici oluyor. Egzersiz yapmak ilaç ve terapiden daha etkili olabilir” dedi. Aerobik egzersizin antidepresan almaktan daha etkili olduğu görüldü ve çeşitli aktivite türlerinin bilişsel davranış terapisinden daha büyük bir etkiye sahip olduğu belirlendi.

Grup Derslerinin Etkisi

Yoga ve dans gibi grup derslerinin de depresyon semptomlarının iyileştirilmesinde oldukça etkili olduğu kaydedildi. Bu durumda sosyal etkileşimin ek faydalarının olduğuna dikkat çekildi.

Bu araştırma, depresyonla mücadelede ilaç ve terapi seanslarına alternatif olarak fiziksel aktivitelerin kullanılabileceğini gösteriyor. Yürüme, koşma, yoga, dans gibi hareketli aktivitelerin ruh halini olumlu yönde etkilediği ve depresyon semptomlarını azalttığı kanıtlanmış oldu.

Bu Yazıya Tepki Ver