Devlet Memuru Nedir?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devlet memuru olmak beraberinde bazı hak ve yükümlülükleri de getirmektedir. Örneğin devlet memurlarından sadakat beklenir. Tarafsızlık ve devlete bağlılık da bir diğer husustur.

Devlet memurlarının resmi bir sıfat taşımaları Dolayısıyla gerek hizmet içinde gerekse hizmet dışındaki davranışları önemlidir. Devlet memurlarının işbirliği yapması beklenir. Yurt dışına çıkan bir devlet memuru devletin itibarına zarar veren bir davranış içinde bulunamaz.

Devlet memurları mevzuata uygun hareket eder. Amirinin kendisine verdiği görevleri hakkıyla yerine getirmesi beklenir. Aynı zamanda devlet memurlarından görevlerini özenerek ve dikkatli bir şekilde yapmaları beklenir.

İşkur İş ilanları sayfalarımızda memur alımı ve sonraki süreçler hakkında pek çok bilgi bulunmaktadır. Örneğin memurlar mal bildiriminde bulunurlar. Basına demeç veremezler. Bu ve bunun gibi pek çok kurala uymak durumundadırlar. Tüm bu konuda bilgilendirici açıklamalarımız sitemizin sayfalarında yer almaktadır.

Memur alımı bölümünde yapılan güncel bilgilendirmeler oldukça önemlidir. atama dönemlerinde ve kamu personel alım ilanlarında güncel takip gerekmektedir. Bu tür işlemler belirli tarih aralıklarında başvuru almaktadır ve tarih geçtiğinde işlem yapılamamaktadır.

Devlet memurlarının hakları nelerdir?

Diğer Memurlara uygulanan kanun ve yönetmeliklerin kendilerine de uygulanmasını isteme haklarına sahiptirler. Güvenliklerinin sağlanmasını isterler. Özel kanunlarda belirtilen emeklilik haklarına sahiptirler. Bu ve bunun gibi pek çok hakları vardır.

Memur haberleri ve memurlar ile ilgili kapsamlı bilgileri bir arada bulabileceğiniz sitemizde sizleri düşünerek pek çok konuyu özenle dikkatinize sunduk. İlgi ile okumanız dileğiyle…

Bu Yazıya Tepki Ver