DİKKAT! Şimdiye kadar yağan kar daha hiçbir şey: İstanbul’a asıl kar yarın akşam geliyor! 1987 kışını tekrar mı yaşayacağız?

11032022-87kisi35yilsonra
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En son 1987’de görülen ve 35 yıl sonra 87 kışını yaşatmayacağı açıklanan kar yağışı, İstanbul’u esir aldı almasına ama esas yoğunluk yarın akşam başlıyor. Bakan Karaismailoğlu bizzat yaptığı açıklamada “Cumartesi saat 18.00’den pazar sabah 06.00’ya kadar sıkıntılı durum gözüküyor. Onun için de tedbirlerimizi aldık” ifadelerini kullanırken, İBB Başkanı İmamoğlu da İstanbullulardan yarınki programlarını iptal ederek evlerinde kalmalarını istedi.

İstanbul gece yarısı etkisini iyiden iyiye artıran kar yağışı nedeniyle güne beyaz örtüyle uyandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışın bugün de artarak devam edeceğini ancak gerçek şiddetini cumartesi günü göstereceğini ifade ederken, yapılan çalışmalar ve beklenen kar yağışıyla ilgili bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da yarına işaret etti.

SAAT 18’DEN SABAH 6’YA KADAR DURUM SIKINTILI

Yoğun kar yağışı için saat veren Bakan Karaismailoğlu “Cumartesi akşam saat 18.00 ile Pazar sabah saat 06.00’ya kadar sıkıntılı bir durum gözüküyor, onun içinde tedbirlerimiz aldık. İnşallah orada da bir sıkıntı yaşatmamak için mücadele edeceğiz. Cumartesi akşam ile Pazar sabahı arasındaki sıkıntılı süreci inşallah bütün ekiplerimizle süreci tamamlayacağız” diye konuştu.

1987’deki Kar Fırtınası Yeniden Mi Yaşanacak?

“ÇALIŞMALAR OLAĞANÜSTÜ DEVAM EDİYOR”

Çalışmalardaki son durumla ilgili de bilgi veren Karaismailoğlu, “İnşallah herhangi bir sıkıntıyı yaşatmamak için özverili bir çalışma var. Türkiye genelinde 68 bin kilometrelik yol ağımızda 440 adet karla mücadele merkezimizde, karayollarımızda 13 bin tane çalışma arkadaşımız ve 12 bine yakın iş makinasıyla karla mücadele yapıp yollarımızı açık tutmaya çalışıyoruz. Özellikle bugün başlayıp pazar günü bitecek olan kar yağışının Marmara Bölgesi’nde olağanüstü vaziyet ediyoruz. Özellikle İstanbul’da Kuzey Marmara otoyolu, TEM otoyolunda bu sabahın erken saatlerinde başlayan karla mücadelemiz devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde kamyonlar tırlar gibi ağır vasıtalar için kontrollü bir geçiş sağlamıştık. Şu an onu da ortadan kaldırdık. Herhangi bir kısıtlama yok yollarımızda. Bir taraftan karla mücadele ekiplerimiz yollarda, bir taraftan merkezlerimizde ekiplerimizden bilgi alarak mücadelemize devam ediyoruz. İnşallah bu kontrollü mücadelemizi pazar sabahına kadar da devam ettireceğiz. Vatandaşlarımıza bir sıkıntı yaşatmadan bu süreci atlatmanın çabası içindeyiz” dedi.

“İLAVE TREN SEFERLERİ KOYDUK”

Ekiplerin Türkiye genelinde 7/24 görevde olduklarının altını çizen Adil Karaismailoğlu, “Hava yolu, kara yolu ve demir yollarında özverili bir mücadele var. Ayrıca hava yollarında yaşanabilecek gecikme için ilave tren seferleri koyduk. Vatandaşlarımız hızlı trenleri de tercih edebilirler. Söylediğim gibi şu an için planlanan uçuşlarda sıkıntımız yok. Bütün arkadaşlarımıza, İstanbul Havalimanı’nda, valilikteki, karayolları genel müdürlüğümüze, AFAD, Kızılay ekiplerimize, Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğündeki arkadaşlarımıza büyük özverili çalışmalar için teşekkür ediyorum. Bizler de onlarla beraber inşallah pazar günü akşama kadar süreci takip edeceğiz. İnşallah bu süreci bir sıkıntı görmeden atlamanın çabası içinde olacağız” şeklinde konuştu. Basın toplantısının ardından Adil Karaismailoğlu, beraberindekilerle birlikte İstanbul Havalimanı operasyon kontrol merkezini gezerek, incelemelerde bulundu.

Bu Yazıya Tepki Ver